Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question 1 to 10.
Artificial flowers are used for scientific as well as for decorative purposes. They are made from a variety of materials, such as wax and glass, so skillfully that they can scarcely be distinguished from natural flowers. In making such models, painstaking skill and artistry are called for, as well as thorough knowledge of plant structure. The collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University is the most famous in the North America and is widely known throughout the scientific world. In all, there are several thousand models in colored glass, the work of two artist-naturalist, Leopold Blaschka and his son Rudolph.
The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States. Although it was never completed, it contains more than seven hundred species representing 164 families of flowering plants, a group of fruits showing the effect of fungus diseases, and thousands of flowers parts and magnified details. Every detail of these is accurately reproduced in color and structure. The models are kept in locked cases as they are too valuable and fragile for classroom use.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:
Question 1: Which of the following statements is the best title for the passage
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
Question 2: Which of the following statements about Leopold and Rudolph Blaschka is TRUE?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
Question 3: It can be inferred from the passage that the goal of Leopold and Rudolph Blaschka was to __________.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
Question 4: In paragraph 2. The word it in bold refers to which of the following phrases?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
Question 5: Which of the following is NOT included in the display at the Botanical Museum of Harvard University?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
Question 6: Which of the following statements is TRUE of the flowers at Harvard University?
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
Question 7: The word fragile in bold in paragraph 2 most probably means __________.
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
Question 8: The word thorough in bold in paragraph 1 most probably means _________.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
Question 9: Which of the following is NOT mentioned as a requirement to make artificial flowers?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
Question 10: All of the following are characteristics of the collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University EXCEPT ________?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












