Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the passage carefully, then choose the correct answers:              Paper was used by ancient

Read the passage carefully, then choose the correct answers:

             Paper was used by ancient Egyptians as writing material more than 5000 years ago. The Chinese invented the paper 2000 years ago.

             A piece of paper is really made up of tiny fibers. The fibers used in paper are plant fibers, and there are millions of them in one sheet. In addition to the plant fiber, dyes and additives such as resin may be used. Dyes can make the paper different colors; resin may add weight and texture.

            Where do these fibers come from? The majority of paper is made from the plant fiber that comes from trees. Millions of trees are cut down, but new trees are planted in their places. Wastepaper that has been made and used can be turned into recycled paper. This recycling process saves forest, energy and reduces air and water pollution.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
According to the passage, paper was first used by……………..

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:149854
Giải chi tiết

A

Theo bài đọc lần đầu tiên giấy được sử dụng bởi -> người Ai Cập

Paper was used by ancient Egyptians as writing material 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word "tiny" in the passage closely means ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:149855
Giải chi tiết

D

tiny = very small: rất nhỏ

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
What does the “them” in line 4 refer to __________?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:149856
Giải chi tiết

C

them = plant fibers: sợi lấy từ thực vật

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
According to the passage,  recycling paper does all of the following EXCEPT    

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:149857
Giải chi tiết

C

Theo bài đọc tái chế giấy gồm những công việc nào sau đây NGOẠI TRỪ -> giảm nhu cầu về mực in.

This recycling process saves forest, energy and reduces air and water pollution.

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

PH/HS 2K10 THAM GIA NHÓM ĐỂ CẬP NHẬT ĐIỂM THI, ĐIỂM CHUẨN MIỄN PHÍ!

>> Học trực tuyến lớp 9 và Lộ trình UP10 trên Tuyensinh247.com Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Lộ trình học tập 3 giai đoạn: Học nền tảng lớp 9, Ôn thi vào lớp 10, Luyện Đề. Bứt phá điểm lớp 9, thi vào lớp 10 kết quả cao. Hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com