Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B , C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 61 to 70.

The hippopotamus is the third largest land animal, smaller only than the elephant and the rhinoceros. Its name comes from two Greek words which mean “river horse”. The long name of this animal is often shortened to the easier to handle term “hippo.”

The hippo has a natural affinity for the water. It does not float on top of the water; instead, it can easily walk along the bottom of a body of water. The hippo commonly remains underwater for three to five minutes and has been known to stay under for up to half an hour before coming up for air.

In spite of its name, the hippo has relatively little in common with the horse and instead has a number of interesting similarities in common with the whale. When a hippo comes up after a stay at the bottom of a lake or river, it releases air through a blowhole, just like a whale. In addition, the hippo resembles the whale in that they both have thick layers of blubber for protection and they are almost completely hairless.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The topic of this passage is………………….

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:150081
Giải chi tiết

C

Chủ đề của bài đọc: Các đặc điểm của hà mã

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
It can be inferred from the passage that the rhinoceros is................

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:150082
Giải chi tiết

D

Có thể suy ra từ bài đọc rằng hà mã -> là 1 trong 2 loài động vật trên cạn lớn nhất

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The possessive “Its” in line 2 refers to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:150083
Giải chi tiết

A

Its thay thế cho từ hippopotamus 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
It can be inferred from the passage that the hippopotamus is commonly called a hippo because the word “hippo” is

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:150084
Giải chi tiết

A

Có thể suy ra từ bài đọc rằng hà mã thường được gọi là hippo vì từ “hippo” dễ phát âm chính xác hơn.->The long name of this animal is often shortened to the easier to handle term “hippo.”

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “float” in line 4 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:150085
Giải chi tiết

B

Float = drift: trôi dạt, nổi lềnh bềnh

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
According to the passage, what is the maximum time that hippos have been known to stay underwater

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:150086
Giải chi tiết

C

Theo bài đọc thời gian tối đa để hà mã biết sống dưới nước là -> 30 phút (The hippo commonly remains underwater for three to five minutes and has been known to stay under for up to half an hour before coming up for air.)

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The expression “has relatively little in common” in line 8 could be best replaced by

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:150087
Giải chi tiết

D

Has relatively little in common = shares few similarities: có một vài điểm giống nhau.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
The passage states that one way in which a hippo is similar to a whale is that

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:150088
Giải chi tiết

B

Đoạn văn trình bày 1 khía cạnh mà hà mã giống với cá voi là -> cả hai đều có lỗ phun nước.(When a hippo comes up after a stay at the bottom of a lake or river, it releases air through a blowhole, just like a whale.)

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The word “ blubber” in line 12 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:150089
Giải chi tiết

A

Blubber = fat : mỡ( cá voi)

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
The last line states that the hippo does not …………….. .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:150090
Giải chi tiết

D

Dòng cuối cho thấy rằng hà mã không -> (they are almost completely hairless) -> không nhiều lông.

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com