Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

It used to be that people would drink coffee or tea in the morning to pick them up and get them going for the day. Then cola drinks hit the market. With lots of caffeine and sugar, these beverages soon became the pick-me-up of choice for many adults and teenagers. Now drink companies are putting out so-called "energy drinks." These beverages have the specific aim of giving tired consumers more energy.

One example of a popular energy drink is Red Bull. The company that puts out this beverage has stated in interviews that Red Bull is not a thirst quencher. Nor is it meant to be a fluid replacement drink for athletes. Instead, the beverage is meant to revitalize a tired consumer's body and mind. In order to do this, the makers of Red Bull, and other energy drinks, typically add vitamins and certain chemicals to their beverages. The added chemicals are like chemicals that the body naturally produces for energy. The vitamins, chemicals, caffeine, and sugar found in these beverages all seem like a sure bet to give a person energy.

Health professionals are not so sure, though. For one thing, there is not enough evidence to show that all of the vitamins added to energy drinks actually raise a person's energy level. Another problem is that there are so many things in the beverages. Nobody knows for sure how all of the ingredients in energy drinks work together.

Dr. Brent Bauer, one of the directors at the Mayo Clinic in the US, cautions people about believing all the claims energy drinks make. He says, ―It is plausible if you put all these things together, you will get a good result.‖ However, Dr. Bauer adds the mix of ingredients could also have a negative impact on the body. ―We just don't know at this point,‖ he says.

(Source: ―Reading Challenge 2, Casey Malarcher & Andrea Janzen, Compass Publishing)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The beverages mentioned in the first paragraph aim to give consumers ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:150622
Giải chi tiết

 C

Các loại nước uống được đề cập ở đoạn văn 1 nhằm mục đích cung cấp cho khách hàng -> năng lượng

These beverages have the specific aim of giving tired consumers more energy.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
The word “it” in the second paragraph refers to ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:150623
Giải chi tiết

 C

It = Red Bull

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
According to the passage, what makes it difficult for researchers to know if an energy drink gives people energy?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:150624
Giải chi tiết

D

Theo bài đọc, điều gì gây khó khăn cho các nhà nghiên cứu để biết liệu nước uống tăng lực có cung cấp năng lượng không -> sự pha trộn nhiều chất

Dr. Bauer adds the mix of ingredients could also have a negative impact on the body. ―We just don't know at this point,

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The word ―plausible‖ in the passage is closest in meaning to _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:150625
Giải chi tiết

B

Plausible = reasonable: đúng, hợp lý

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
What has Dr. Bauer probably researched?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:150626
Giải chi tiết

 D

Cái mà Tiến sĩ Bauer có lẽ đã nghiên cứu -> Vitamins và các chất trong cơ thể.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Which of the following is NOT true according to the passage?  

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:150627
Giải chi tiết

 C

Câu nào sau đây không đúng theo như bài đọc -> Nước tăng lực đã được chứng minh về mặt khoa học là có tác dụng.

Câu này sai vì theo thông tin bài đọc tác giả vẫn còn nghi ngờ về công dụng của nước tăng lực.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
What is the main idea of this passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:150628
Giải chi tiết

 B

Tiêu đề cho bài đọc -> Vẫn chưa chắc chắn rằng nước tăng lực tốt cho sức khỏe.

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com