Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions below.

Because writing has become so important in our culture, we sometimes think of it as more real than speech. A little thought, however, will show why speech is primary and writing secondary to language. Human beings have been writing (as far as we can tell from surviving evidence) for at least 5000 years; but they have been talking for much longer, doubtless ever since there have been human beings.

When writing did develop, it was derived from and represented speech, although imperfectly. Even today there are spoken languages that have no written form. Furthermore, we all learn to talk well before we learn to write; any human child who is not severely handicapped physically or mentally will learn to talk: a normal human being cannot be prevented from doing so. On the other hand, it takes a special effort to learn to write. In the past many intelligent and useful members of society did not acquire the skill, and even today many who speak languages with writing systems never learn to read or write, while some who learn the rudiments of those skills do so only imperfectly.

To affirm the primacy of speech over writing is not, however, to disparage the latter. One advantage writing has over speech is that it is more permanent and makes possible the records that any civilization must have. Thus, if speaking makes us human, writing makes us civilized.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
We sometimes think of writing as more real than speech because ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:151916
Giải chi tiết

C

Chúng ta thường nghĩ viết thật hơn nói bởi vì => nó rất quan trọng trong nền văn hóa của chúng ta.

Because writing has become so important in our culture, we sometimes think of it as more real than speech. 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
The author of the passage argues that ______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:151917
Giải chi tiết

A

Tác giả trong bài đọc tranh luận rằng => Nói là ngôn ngữ cơ bản hơn viết

Furthermore, we all learn to talk well before we learn to write; any human child who is not severely handicapped physically or mentally will learn to talk: a normal human being cannot be prevented from doing so. 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
According to the passage, writing ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:151918
Giải chi tiết

B

Theo bài đọc, kỹ năng viết thì => thể hiện lời nói nhưng không hoàn hảo.

even today many who speak languages with writing systems never learn to read or write, while some who learn the rudiments of those skills do so only imperfectly.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Normal human beings ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:151919
Giải chi tiết

D

Người bình thường => Học nói trước khi học viết

we all learn to talk well before we learn to write

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Learning to write is ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:151920
Giải chi tiết

C

Học viết thì => không dễ

On the other hand, it takes a special effort to learn to write. 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
In order to show that learning to write requires effort, the author gives the example of ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:151921
Giải chi tiết

C

Để thể hiên rằng học viết cần phải nỗ lực, tác giả đưa ra ví dụ về => những người thông minh không thể viết

In the past many intelligent and useful members of society did not acquire the skill,

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
In the author’s judgment, ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:151922
Giải chi tiết

D

Kết luận của tác giả => Nói rất cần thiết nhưng kỹ năng viết cũng có những lợi ích quan trọng.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
The word “advantage” in the last paragraph most closely means ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:151923
Giải chi tiết

D

Advantage = benefit: lợi ích, thuận lợi.

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com