Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

       In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages. Marriages were generally arranged by parents and family, with their children having little chance to say no in the matter. In the past it was not surprising to find that a bride and groom had only just met on the day of their engagement or marriage.

In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own marriage-partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants. Moreover early marriage is quite illegal.

The traditional Vietnamese wedding is one of the most important of traditional Vietnamese occasions. Regardless of westernization, many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding continue to be celebrated by both Vietnamese in Vietnam and overseas, often combining both western and eastern elements. Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding. Due to the spiritual nature of the occasion, the date and time of the marriage ceremony are decided in advance by a fortune teller.

The traditional Vietnamese wedding consists of an extensive array of ceremonies: the first is the ceremony to ask permission to receive the bride, the second is the procession to receive the bride (along with the ancestor ceremony at her house), the third is to bring the bride to the groom's house for another ancestor ceremony and to welcome her into the family, then the last is a wedding banquet.

The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the hundreds. Several special dishes are served. Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to table collecting.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
In the past, _________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:157858
Giải chi tiết

Trong quá khứ, _____.

A. Đám cưới ở Việt Nam được quyết định bởi cha mẹ và gia đình.

B. Cha mẹ không có quyền để đại diện cho hôn nhân của con cái.

C. Kết hôn sớm thì không được cho phép.

D. Các cặp đôi ở Việt Nam được tự do ra quyết định kết hôn.

Dẫn chứng: In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages. Marriages were generally arranged by parents and family, with their children having little chance to say no in the matter.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Which sentence is referred Vietnamese modern marriage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:157859
Giải chi tiết

Câu nào nói đến đám cưới Việt Nam hiện đại?

A. Hầu hết người trẻ không có hôn nhân dựa trên tình yêu.

B. Đám cưới được Tây hóa.

C. Các cặp đôi không kết hôn khi quá trẻ.

D. Tất cả các việc hôn nhân đều do cha mẹ và gia đình sắp xếp.

Dẫn chứng: Moreover early marriage is quite illegal.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Which does NOT exist in a Vietnamese wedding party?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:157860
Giải chi tiết

Cái gì không còn trong đám cưới của người Việt Nam?

A. Các món ăn

B. Các vị khách

C. Các món quà

D. Pháo cưới

Dẫn chứng: The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the hundreds. Several special dishes are served. Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to table collecting.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
According to the passage, __________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:157861
Giải chi tiết

Theo đoạn văn,______.

A. Lễ đính hôn thường được tổ chức trước lễ cưới khoảng nửa năm.

B. Người Việt Nam ở nước ngoài không thích tổ chức lễ cưới truyền thống.

C. Người Việt Nam không bao giờ hỏi thầy bói về ngày và giờ của lễ cưới.

D. Rất nhiều phong tục truyền thống trong quá khứ không còn tồn tại trong lễ cưới ngày nay.

Dẫn chứng: Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which takes place usually half a year or so before the wedding.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
In former days, the fact that a bride and groom had only first met just on the day of their engagement or marriage was _________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:157862
Giải chi tiết

Trong quá khứ, việc cô dâu và chú rể gặp nhau lần đầu tiên ở lễ cưới là điều...

A. Không phổ biến

B. Bất ngờ

C. Phổ biến

D. Kỳ lạ

Dẫn chứng: In the past it was not surprising to find that a bride and groom had only just met on the day of their engagement or marriage.

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com