Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 4 to 10.

During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution,  and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.

Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.

During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women's organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women's history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at  Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.

Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the "great women" theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on "great men." To demonstrate that women were  making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women's right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth- century "great women" EXCEPT                   

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:159560
Giải chi tiết

Trong đoạn văn cuối, tác giả đề cập các vai trò phụ nữ có thể đảm nhận trong thế kỷ mười chín NGOẠI TRỪ____ .

reformers: nhà cải cách

politicians: chính khách

activists for women's rights: nhà hoạt động vì quyền phụ nữ

authors: tác giả

Dẫn chứng: Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women's right to vote, or authors.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
The word "they" in the 2nd  paragraph refers to                

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:159561
Giải chi tiết

Từ “they” trong đoạn 2 nói đến ____

sources: các nguồn tư liệu

efforts: những sự cố  gắng

authors: các tác giả

counterparts: những người đồng nhiệm

Dẫn chứng: These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources. Những nhà văn này, giống như hầu hết những người đồng nhiệm nam, là những nhà sử học nghiệp dư. Các tác phẩm của họ được ca tụng một cách vô tư, và họ đã không đắn đo về sự lựa chọn và sử dụng nguồn tư liệu của mình.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that                 

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:159562
Giải chi tiết

Trong đoạn văn đầu tiên, Bradstreet, Warren, and Adams được đề cập để chỉ ra rằng___

A. Thậm chí những đóng góp của những phụ nữ suất chúng cũng bị phớt lờ.

B. Những bài thơ được viết bởi phụ nữ thì dễ được đón nhận hơn các thể loại tác phẩm khác của họ.

C. Chỉ có 3 phụ nữ từng cố gắng để tác phẩm của họ được xuất bản.

D. Một hình tượng người phụ nữ bị thay đổi bởi việc kết hôn.

Dẫn chứng: Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution,  and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions.=> những người phụ nữ này đã có những đóng góp to lớn nhưng vẫn bị bỏ qua.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
The word "representative" in the last paragraph is closest in meaning to                _

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:159563
Giải chi tiết

Từ “representative” trong đoạn văn cuối gần nghĩa nhất với ____

satisfied: hài lòng

typical: điển hình

distinctive: đặc biệt Supportive: giúp đỡ

representative: tiêu biểu

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
In the 2nd  paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:159564
Giải chi tiết

Đâu là điểm yếu của lịch sử thế kỷ 19 được tác giả chỉ ra?

A. Nguồn thông tin họ dựa vào không thật sự chính xác.

B. Họ đã in trên giấy chất lượng thấp.

C. Họ đã bỏ qua sự ảnh hưởng của tiền lên chính trị.

D. Họ đặt quá nhiều nhấn mạnh vào đời sống thường ngày.

Dẫn chứng: Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources. Các tác phẩm của họ được ca tụng một cách vô tư, và họ đã không đắn đo về sự lựa chọn và sử dụng nguồn tư liệu của mình.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
What use was made of the nineteenth-century women's history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:159565
Giải chi tiết

Tư liệu lịch sử về phụ nữ thế kỷ 19 ở thư viện Schlesinger và bộ sưu tập Sophia Smith đã được sử dụng để làm gì?

A. Chúng cung cấp thông tin giá trị cho những nhà nghiên cứu lịch sử thế kỷ 20.

B. Chúng trình bày những khóa học đại học cơ bản ở thế kỷ 19.

C. Chúng được chia sẻ giữa các trường đại học cho nữ ở khắp nước Mỹ.

D. Chúng được tổng hợp và công bố trong một bách khoa toàn thư nhiều tập.

Dẫn chứng: Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.

[Những nguồn này đã cung cấp những tư liệu giá trị cho những thế hệ nghiên cứu lịch sử sau.]

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:159566
Giải chi tiết

Bài chủ yếu thảo luận về chủ đề gì?

A. Việc phụ nữ được viết trong lịch sử nước Mỹ.

B. “great woman” đi vào lịch sử bởi những nhà sử học Mỹ.

C. Sự quan tâm lịch sử sâu sắc được cho thấy bởi những người phụ nữ Mỹ.

D. Vai trò của văn học trọng lịch sử nước Mỹ thời kỳ đầu.

Dẫn chứng: During these centuries, women remained invisible in history books.... To demonstrate that women were  making significant contributions to American life.

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com