Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

ACADEMIC AREN’T THE PROBLEM

Studies about how students use their time might shed light on whether they face increased academic and financial pressures compared with earlier eras.

            Based on data about how students are spending time, academic or financial pressures don’t seem to be greater now than a generation ago.

            The data show that full-time students in all types of colleges study much less now than they did a generation ago – a full 10 hours a week less. Students are also receiving significantly higher grades. So it appears that academic pressures are, in fact, considerably lower than they used to be.

            The time – use data don’t suggest that students feel greater financial pressures, either. When the time savings and lower opportunity costs are factored in, college appears less expensive for most students than it was in the 1960s. and though there are now full-time students working to pay while in college, they study less even when paid work choices are held constantly.

            In other words, full-time students do not appear to be studying less in order to work more. They appear to be studying less and spending the extra time on leisure activities or fun. It seems hard to imagine that students feeling increased financial pressures would respond by taking more leisure.

            Based on how students are spending their time then, it doesn’t look as though academic or financial pressures are greater now than a generation ago. The time-use data don’t speak directly to social pressures, and it may well be that these have become more intense lately.

            In one recent set of data, students reported spending more than 23 hours per week either socializing with friends or playing on the computer for fun. Social activities, in person or on computer would seem to have become the major focus of campus life. It is hard to tell what kinds of pressures would be associated with this change.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Research studies have shown that pressures put on students nowadays are ______

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:166689
Giải chi tiết

D

những nghiên cứu cho thấy rằng những áp lực đối với học sinh ngày nay…

A. càng ngày càng lớn hơn

B. đa dạng hơn

C. lớn hơn trong quá khứ

D. k lớn hơn trong quá khứ

Dẫn chứng: . Students are also receiving significantly higher grades. So it appears that academic pressures are, in fact, considerably lower than they used to be.

-> chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
According to the author, the fact that students have more time for leisure is a proof that__________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:166690
Giải chi tiết

D

Theo tác giả, sự thật là  học sinh có nhiều thời gian cho những trò tiêu khiển là 1 bằng chứng rằng……….

A. họ không thể tìm được công việc làm thêm

B. công việc học thuật làm họ chán nản

C. họ trở nên năng động với những hoạt động bên ngoài

D. áp lực tài chính k phải là vấn đề với học sinh

Dẫn chứng: It seems hard to imagine that students feeling increased financial pressures would respond by taking more leisure.

-> chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
All factors considered, college now seems__________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:166691
Giải chi tiết

D

Trong tất cả những nhân tố được xem xét, đại học hiện tại dường như….

A. thậm chí đắt hơn   

B. đắt hơn nhiều

C. đắt hơn

D. rẻ hơn

Dẫn chứng: When the time savings and lower opportunity costs are factored in, college appears less expensive for most students than it was in the 1960s

-> chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The word “Academics” in the title mostly means_______

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:166692
Giải chi tiết

A

Từ Academics ở tiêu đề nghĩa là………….

A. lượng công việc của học sinh ở trường

B. giáo sư và những học sinh nghiên cứu

C. sinh viên đại hoc và gia sư

D. lượng công việc của những sinh viên tốt nghiệp

-> chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
the author finds it hard to point out________

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:166693
Giải chi tiết

A

Tác giả thấy rằng nó rất khó để chỉ ra…………

A. điều gì liên quan đến sự thay đổi trong cuộc sống trong khuôn viên trường của các sinh viên

B. nguyên nhân cho áp lực tài chính của sinh viên

C. cuộc sống trong khuôn vien của sinh viên trở nên phụ thuộc vào áp lực tài chính như thế nào

D. nền tảng của cuộc sống trong khuôn vien của sinh viên được xây dựng như thế nào

Dẫn chứng: Social activities, in person or on computer would seem to have become the major focus of campus life. It is hard to tell what kinds of pressures would be associated with this change.

-> chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
the word “focus” in the last paragraph can be replaced with_____

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:166694
Giải chi tiết

B

Từ focus trong đoạn cuối có thể được thay thế bằng…………..

A. hàng đầu

B. hoạt động trung tâm

C. chủ để chính

D. sự quan trọng lớn nhất

Dẫn chứng: Social activities, in person or on computer would seem to have become the major focus of campus life.

-> chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Students nowadays seem to be studying less and _______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:166695
Giải chi tiết

C

Sinh viên ngày nay dường như học ít hơn và…………

A. dành nhiều thời gian cho thể thao hơn

B. tham gia nhiều hoạt động ngoại khóa hơn

C. dành nhiều thời gian làm những công việc lặt vặt khác

D. dành nhiều thời gian tiêu khiển hơn

Dẫn chứng : They appear to be studying less and spending the extra time on leisure activities or fun.

-> chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com