Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In the late 1960’s, many people in North America turned their attention to environmental problems and new steel-and-glass skyscrapers were widely criticized. Ecologists pointed out that a cluster of tall buildings in a city often overburdens public transportation and parking lot capacities. Skyscrapers are also lavish consumers, and waster, of electric power. In one recent year, the addition of 17 million square feet of skyscraper office space in New York City raised the peak daily demand for electricity by 120,-000 kilowatts-enough to supply the entire city of Albany, New York, for a day. Glass-walled skyscrapers can be especially wasteful. The heat loss (or gain) through a wall of half-inch plate glass is more than ten times that through a typical masonry wall filled with insulation board. To lessen the strain on heating and air-conditioning equipment, builders of skyscrapers have begun to use double glazed panels of glass, and reflective glasses coated with silver or gold mirror films that reduce glare as well as heat gain. However, mirror-walled skyscrapers raise the temperature of the surrounding air and affect neighboring buildings. Skyscrapers put a severe strain on a city’s sanitation facilities, too. If fully occupied, the two World Trade Center towers in New York City would alone generate 2.25 million gallons of raw sewage each year-as much as a city the size of Stamford, Connecticut, which has a population of more than 109,000. Skyscrapers also interfere with television reception, block bird flyways, and obstruct air traffic. In Boston, in the late 1960’s some people even feared that shadows from skyscrapers would kill the grass on Boston Common. Still, people continue to build skyscrapers for all the reasons that they have always built them – personal ambition, civic pride, and the desire of owners to have the largest possible amount of rentable space.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng
The main purpose of the passage is to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:170036
Giải chi tiết

Mục đích chính của bài đọc là để..................

A. so sánh những tòa nhà chọc trời với những công trình kiến trúc hiện đại khác.

B. Miêu tả những tòa nhà chọc trời và ảnh hưởng của nó đến môi trường

C. biện hộ cho việc sử dụng nề trong việc xây dựng những tòa nhà chọc trời.

D. minh họa một số thiết kế kiến trúc của những tòa nhà chọc trời.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Vận dụng
According to the passage, the attitude of many people in North America towards skyscrapers could be best described as

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:170037
Giải chi tiết

Theo bài đọc, thái độ của nhiều người ở Bắc Mỹ đối với những tòa nhà chọc trời có thể được mô tả tốt nhất như là

Unemotional: không cô xúc

Skeptical: hoài nghi

Critical: phên bình, nhận xét

Bitter: cay đắng

Dẫn chứng: In the late 1960’s, many people in North  America turned their attention to environmental problems and new steel – and – glass skycrapers were widely criticized.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Vận dụng
The word “overburden” in paragraph 1 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:170038
Giải chi tiết

Từ “overburden” ở đoạn 1 gần nghĩa nhất với.................Overwhelm: áp đảoOverload: quá tảiOverachieve: làm tốt hơn mong đợiOvercome: vượt qua Ecologists pointed out that a cluster of tall buildings in a city often overburdens public transportation and parking lot capacities.=>overburden = overload=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng
According to the passage, what is one disadvantage of skyscrapers that have mirrored walls?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:170039
Giải chi tiết

Theo bài đọc, một trong những bất lợi của những tòa nhà chọc trời với những bức tường bằng kính?A. Không khí bao quanh bên ngoài nóng bức.B. Cửa sổ phải được làm sạch hằng ngày.C. thời gian xây dựng tăng lên.D. những thiết bị điều hòa không khí rất cần thiết.Dẫn chứng: mirror – walled skyscapers raise the temperature of the surrounding air and affect neighboring buildings.=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Vận dụng
According to the passage, in the late 1960’s some residents of Boston were concerned with which aspect of skyscrapers?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:170040
Giải chi tiết

Theo bài đọc, cuối những năm 1960 một số dân cư ở Boston quan tâm đến khía cạnh nào của những tòa nhà chọc trời?A. tiếng ồn từ việc xây dựngB. Việc di dời cây ra khỏi địa điểm xây tòa nhà.C. những ảnh hưởng tiêu cực lên cỏ ở thành phốD. Chi phí cao đối với những tòa nhà văn phòng cho thuê.Dẫn chứng: In Boston, in the late 1960’s some people even feared that shadows from skycrapers would kill the grass on Boston Common.=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Vận dụng
The author raises issues that would most concern which of the following groups?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:170041
Giải chi tiết

Tác giả đã nêu lên vấn đề cái mà sẽ liên quan nhất đến những nhóm nào sau đây?Electricians: thợ điệnEnvironmentalists: nhà môi trường họcAviators: phi côngTeachers: giáo viên=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng
In which paragraph does the author compare the energy consumption of skyscrapers with that of a city?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:170042
Giải chi tiết

Ở đoạn văn nào tác giả so sánh sự tiêu thụ năng lượng của những tòa nhà chọc trời với sự tiêu thụ năng lượng của một thành phố.A. đoạn 2B. Đoạn 3C. đoạn 4D. đoạn 5Dẫn chứng: P2 [ In one recent year, the addition of 17 million square feet of skyscaper office in New York City raised the peak daily demand for electricity by 120,000 kilowatts – eough to supply the entire city of Albany, New York, for a day.]=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
Vận dụng
According to the passage, all of the following are mentioned as reasons for building skyscrapers EXCEPT

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:170043
Giải chi tiết

Theo bài đọc, tất cả những ý sau được đề cập là lý do của việc xây dựng những tòa nhà chọc trời NGOẠI TRỪA. khát vọng mãnh liệt xây những tòa nhà cao tầng của con người.B. niềm tự hào của mọi người về thị trấn và thành phố của họ.C. sự tham lam của những chủ sở hữu có nhiều chỗ cho thuê hơnD. nhu cầu tạo chỗ cư trú cho nhiều người hơnDẫn chứng: P6 [ Still, people continue to build skycrapers for all the reasons that they have always built them – personal ambition, civic pride, and the desire of owners to have the largest possible amount of rentable space.=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com