Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for the questions.

The National Automobile Show in New York has been one of the top auto shows in the United States since 1900. On November 3 of that year, about 8,000 people looked over the “ horseless carriages”. It was opening day and the first opportunity for the automobile industry to show off its wares to large crowd; however, the black-tie audience treated the occasion more as a social affair than as sales extravaganza. It was also on the first day of this show that William Mckinley became the first U.S Present to ride in a car. The automobile was not invented in the United States. That distinction belongs to Germany. Nikolaus Otto built the first practical internal-combustion engine there in 1876. Then, German engineer Karl Benz built what are regarded as the first modern automobiles in the mid-1880s. But the United States pioneered the merchandising of the automobile. The auto show proved to be an effective means of getting the public excited about automotive products. By happenstance, the number of people at the first New York show equaled the entire car population of the United States at that time. In 1900, 10 million bicycles and an unknown number of horse-drawn carriages provided the prime means of personal transportation. Only about 4,000 cars were assembled in the United States in 1900, and only a quarter of those were gasoline powered. The rest ran on steam or electricity. After viewing the cars made by forty car makers, the show’s audience favored electric cars because they were quiet. The risk of a boiler explosion turned people away from streamers, and the gasoline-powered cars produced smelly fumes. The Duryea Motor Wagon Company, which launched the American auto industry in 1895, offered a fragrant additive designed to mask the smells of the naphtha that is burned. Many of the 1900 models were cumbersome – the Gas mobile, the Franklin, and the Orient, for example, steered with a tiller like a boat instead of with a steering wheel. None of them was equipped with an automatic starter. These early model cars were practically handmade and were not very dependable. They were basically toys of the well-to-do. In fact, Woodrow Wilson, then a professor at Princeton University and later President of the United States, predicted that automobiles would cause conflict between the wealthy and the poor. However, among the exhibitors at the 1900 show was a young engineer named Henry Ford. The cars he exhibited at the 1900 show apparently attracted no special notice. But before the end of the decade, he would revolutionize the automobile industry with his Model T Ford. The Model T, first produced in 1909, featured a standardized design and a steamlined method of production – the assembly line. Its lower costs made it available to the mass market. Cars at the 1900 show ranged in price from 1,000 dollars to 1,500 dollars, or roughly 14,000 dollars to 21,000 in today’s prices. By 1913, the Model T was selling for less than 300 dollars , and soon the price would drop even further. “I will build cars for the multiudes,” Ford said, and he kept his promise.

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng
The passage implies that the audience viewed the 1900 National Automobile Show primarily as a(n)

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178803
Giải chi tiết

Bài đọc ngụ ý rằng khán giả đã xem Buổi trưng bày ô tô quốc gia 1900 như là 1

A.dịp lễ xã hội quan trọng

B. cơ hội mua xe hơi giá rẻ

C. cơ hội học lái xe

D. cơ hội đầu từ 1 trong 32 nhà sản xuất ô tô.

Dẫn chứng: It was opening day and the first opportunity for the automobile industry to show off its wares to large crowd; however, the black-tie audience treated the occasion more as a social affair than as sales extravaganza.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng
According to the passage, who developed the first modern car ?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178804
Giải chi tiết

Theo bài đọc, ai đã phát triển xe hơi hiện đại đầu tiên?

A. Karl Benz

B. Nikolaus Otto        

C. William McKinley             

D. Henry Ford

Dẫn chứng: Then, German engineer Karl Benz built what are regarded as the first modern automobiles in the mid-1880s.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Vận dụng
Approximately how many cars were there in the United States in 1900 ?  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178805
Giải chi tiết

Xấp xỉ bao nhiêu xe hơi có ở Mỹ năm 1900?

A. 4000

B. 8000

C. 10 triệu

D. không biết con số chính xác

Dẫn chứng: By happenstance, the number of people at the first New York show equaled the entire car population of the United States at that time.

On November 3 of that year, about 8,000 people looked over the “ horseless carriages”.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng
Approximately how many of the cars assembled in the year 1900 were gasoline powered?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178806
Giải chi tiết

Xấp xỉ bao nhiêu xe hơi được lắp ráp năm 1900 là dùng nhiên liệu xăng?

Dẫn chứng: Only about 4,000 cars were assembled in the United States in 1900, and only a quarter of those were gasoline powered.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Vận dụng
According to the passage, people at the 1900 National Automobile Show favored cars powered by

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178807
Giải chi tiết

Theo bài đọc, mọi  người trong  buổi trưng bày xe hơi quốc gia 1900 thì xe được cấp năng lượng

A. điện

B. dầu hỏa

C. xăng

D. hơi nước

Dẫn chứng: After viewing the cars made by forty car makers, the show’s audience favored electric cars because they were quiet.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
Vận dụng
The purpose of the additive mentioned in paragraph 4 was to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178808
Giải chi tiết

Mục đích của chất phụ gia được đề cập ở đoạn 4 là để

A.tăng tốc độ xe hơi

B. làm động cơ hoạt động hiệu quả hơn

C. giấu mùi nặng

D. làm xe hơi trông đẹp hơn

Dẫn chứng: The Duryea Motor Wagon Company, which launched the American auto industry in 1895, offered a fragrant additive designed to mask the smells of the naphtha that is burned.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Vận dụng
The word well-to-do in paragraph 5 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178809
Giải chi tiết

Từ “well-to-do” ở đoạn 5 gần nghĩa nhất với

A.điều kiện tốt

B. giàu có

C. những đứa trẻ ngoan ngoãn

D. những người tốt bụng

Dẫn chứng: These early model cars were practically handmade and were not very dependable. They were basically toys of the well-to-do.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Vận dụng
Which of the following is NOT mentioned in the passage as steering with a tiller rather than with a steering wheel ?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178810
Giải chi tiết

Hãng nào sau đây không được đề cập trong bài đọc khi việc vận hành lái với bánh lái hơn là  với vô lăng

A. a Franklin               

B. a Duryea                   

C. an Orient                

 D. a Gasmobile

Many of the 1900 models were cumbersome – the Gas mobile, the Franklin, and the Orient, for example, steered with a tiller like a boat instead of with a steering wheel.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com