Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for  the questions. 

Researchers in the field of psychology have found that one of the best ways to make an important decision, such as choosing a university to attend or a business to invest in, involves the utilization of a decision worksheet. Psychologists who study optimization compare the actual decisions made by people to theoretical ideal decisions to see how similar they are. Proponents of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the  best decisions. Although there are several variations on the exact format that worksheets can take, they are all similar in their essential aspects.

            Worksheets require defining the problem in a clear and concise way and then listing all possible solutions to the problem. Next, the pertinent considerations that will be affected by each decision are listed, and the relative importance of each consideration or consequence is determined. Each consideration is assigned a numerical value to reflect its relative importance. A decision is mathematically calculated by adding these values together. The alternative with the highest number of points emerges as the best decision.

            Since most important problems are multifaceted, there are several alternatives to choose from, each with unique advantages and disadvantages. One of the benefits of a pencil and paper decision-making procedure is that it permits people to deal with more variables than their minds can generally comprehend and remember. On the average, people can keep about seven ideas in their minds at once.  A worksheet can be especially useful when the decision involves a large number of variables with complex relationships. A realistic example for many college students is the question “What will I do after graduation?” A graduate might seek a position that offers specialized training, pursue an advanced degree, or travel abroad for a year.

            A decision-making worksheet begins with a succinct statement of the problem that will also help to narrow it. It is important to be clear about the distinction between long-range and immediate goals because long-range goals often involve a different decision from short-range ones. Focusing on long-range goals, a graduating student might revise the question above to “What will I do after graduation that will lead to a successful career?”

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:178795
Giải chi tiết

Bài đọc chủ yếu thảo luận về cái gì?

A.Một công cụ hỗ trợ đưa ra những quyết định phức tạp.

B. Sự so sánh giữa những quyết định thực tế và những quyết định lý tưởng.

C. Nghiên cứu con người đưa ra quyết định như thế nào.

D. Sự khác nhau giữa đưa ra quyết định trong phạm vi ngắn và dài.

Dẫn chứng: Researchers in the field of psychology have found that one of the best ways to make an important decision, such as choosing a university to attend or a business to invest in, involves the utilization of a decision worksheet.

=>Chọn A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng
The word “essential” in paragraph 1 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178796
Giải chi tiết

Từ “ cơ bản/ quan trọng” ở đoạn văn 1 gần nghĩa nhât với

Introductory: giới thiệu

Changeable: có thể thay đổi

Beneficial: có lợi

Fundamental: quan trọng

Dẫn chứng: Although there are several variations on the exact format that worksheets can take, they are all similar in their essential aspects.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Vận dụng
Of the following steps, which occurs before the others in making a decision worksheet?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:178797
Giải chi tiết

Trong những bước sau đây, bước nào xảy ra trước những bước khác trong việc đưa ra một quyết định văn bản?

A.Liệt kê hậu quả của mỗi giải pháp

B. Tính toán kết luận con số của mỗi giải pháp.

C. Quyết định giải pháp nào là quan trọng nhất.

D. Viết ra tất cả những giải pháp có thể.

Dẫn chứng: Worksheets require defining the problem in a clear and concise way and then listing all possible solutions to the problem.

=>Chọn D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Vận dụng
According to decision-worksheet theory, an optimal decision is defined as one that.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:178798
Giải chi tiết

Theo thuyết quyết định văn bản, một quyết định tối ưu được định nghĩa như là

A.Có ít biến đổi nhất cần xem xét

B. sử dụng nhiều quyết định giấy tờ nhất

C. có nhiều điểm chi phối nó nhất

D. được nhiều người đồng ý nhất

Dẫn chứng: The alternative with the highest number of points emerges as the best decision.

=>Chọn C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Vận dụng
The author states in paragraph 3 that “On the average, people can keep about seven ideas in their minds at once” to explain that

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178799
Giải chi tiết

Tác giả trình bày ở đoạn 3 rằng “ Trung bình, con người có tể giữ 7 ý tưởng trong đầu trong nhất thời.” để giải thích rằng

A.hầu hết những quyết định gồm 7 bước

B. dung tích bộ nhớ con người có những giới hạn

C. một số người có khó khăn trong việc đưa ra những quyết định cả lớn lẫn nhỏ

D. con người có thể học để giữ nhiều hơn 7 ý tưởng trong đầu nhờ luyện tập.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Vận dụng
Which of the following terms is defined in the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178800
Giải chi tiết

Thuật ngữ nào sau đây được định nghĩa trong bài đọc?

A.Proponents (đoạn 1)

B. Optimal (đoạn 1)

C. Variables (đoạn 3)

D. Long-range goals (đoạn 4)

Dẫn chứng: Proponents of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the best decisions.

=>Chọn B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng
The word “it” in paragraph 4 refers to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:178801
Giải chi tiết

Từ “it” ở đoạn 4 ám chỉ đến

A.tờ giấy

B.vấn đề

C. sự khác biệt

D. quyết định

Dẫn chứng: A decision-making worksheet begins with a succinct statement of the problem that will also help to narrow it.

=>ChọnB

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com