Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

The period from the late 1930s to the middle 1940s is known as the Golden Age of comic books. The modern comic book came about in the early 1930s in the United States as a giveaway premium to promote the sales of a whole range of household products such as cereal and cleansers. The comic books, which were printed in bright colors to attract the attention of potential customers, proved so popular that some publishers decided to produce comic books that would come out on a monthly basis and would sell for a dime each. Though comic strips had been reproduced in publications prior to this time, the Famous Funnies comic book, which was started in 1934, marked the first occasion that a serialized book of comics was attempted.

Early comic books reprinted already existing comic strips and comics based on known characters; however, publishers soon began introducing original characters developed specially for comic books. Superman was introduced in Action Comics in 1938, and Batman was introduced a year later. The tremendous success of these superhero comic books led to the development of numerous comic books on a variety of topics, though superhero comic books predominated. Astonishingly, by 1945 approximately 160 different comic books were being published in the United States each month, and 90 percent of U.S children were said to read comic books on a regular basis. 

                                         (Source: Preparation Course for the Toefl Test)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main focus of this passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:181923
Giải chi tiết

Nội dung chủ yếu của bài viết là:

A: Lịch sử truyện tranh

B: Làm thế nào để sản xuất truyện tranh.

C: Người dơi

D: Truyện tranh siêu anh hùng

Chọn A 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word “premium” is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181924
Giải chi tiết

A: Lời giới thiệu

B: Sự chuẩn bị

C: Sự xuất bản

D: ý nghĩa

Premium = importance

Dẫn chứng: The modern comic book came about in the early 1930s in the United States as a giveaway premium to promote the sales of a whole range of household products such as cereal and cleansers.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The word “potential” is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181925
Giải chi tiết

A: tiếp diễn

B: đang phát triển

C: có thể

D: có khả năng, tiềm năng

Potential = possible

Dẫn chứng: The comic books, which were printed in bright colors to attract the attention of potential customers, proved so popular that some publishers decided to produce comic books that would come out on a monthly basis and would sell for a dime each.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
The word “which” in paragraph 1 refers to ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:181926
Giải chi tiết

Từ “which” trong đoạn 1 để chỉ?

A: chuỗi truyện tranh

B: Những mẩu chuyện hài hước nổi tiếng

C: truyện tranh theo bộ

D: xuất bản

Dẫn chứng: Though comic strips had been reproduced in publications prior to this time, the Famous Funnies comic book, which was started in 1934, marked the first occasion that a serialized book of comics was attempted.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
According to paragraph 2, Batman was introduced in ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:181927
Giải chi tiết

Theo đoạn văn thứ 2, “ Người dơi” được giới thiệu vào năm

A: 1938

B: 1939

C: 1940

D: 1945

Dẫn chứng: however, publishers soon began introducing original characters developed specially for comic books. Superman was introduced in Action Comics in 1938, and Batman was introduced a year later.

Chọn B 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
According to the passage, which of the following is NOT true?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181928
Giải chi tiết

 Theo đoạn văn câu nào không đúng?

A: truyện tranh xuất hiện ở Mỹ những năm đầu thập niên 30

B: Truyện tranh được in màu

C: “ Siêu nhân” được giới thiệu trong truyện tranh hành động vào năm 1938.

D: Những mẩu chuyện vui nối tiếng là truyện tranh theo chuỗi đầu tiên

Dẫn chứng: Though comic strips had been reproduced in publications prior to this time, the Famous Funnies comic book, which was started in 1934, marked the first occasion that a serialized book of comics was attempted.

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Which of the following was published after Action Comics?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:181929
Giải chi tiết

Cái nào sau đây được xuất bản sau Những truyện tranh hành động

A: Những mẩu chuyện hài nổi tiếng

B: Siêu nhân

C: Siêu anh hùng

D: Người dơi

Dẫn chứng: Superman was introduced in Action Comics in 1938, and Batman was introduced a year later.

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com