VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
After two decades of growing student enrollments and economic prosperity, business schools in the United States have started to face harder times. Only Harvard's MBA School has shown a substantial increase in enrollment in recent years. Both Princeton and Stanford have seen decreases in their enrollments. Since 1990, the number of people receiving Masters in Business Administration (MBA) degrees, has dropped about 3 percent to 75,000, and the trend of lower enrollment rates is expected to continue.
There are two factors causing this decrease in students seeking an MBA degree. The first one is that many graduates of four-year colleges are finding that an MBA degree does not guarantee a plush job on Wall Street, or in other financial districts of major American cities. Many of the entry-level management jobs are going to students graduating with Master of Arts degrees in English and the humanities as well as those holding MBA degrees. Students have asked the question, "Is an MBA degree really what I need to be best prepared for getting a good job?" The second major factor has been the cutting of American payrolls and the lower number of entry-level jobs being offered. Business needs are changing, and MBA schools are struggling to meet the new demands.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:
What is the main focus of this passage?
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
The phrase "two decades" in line 1 refers to a period of
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
The word "prosperity" in line 1 could be best replaced by which of the following?
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following business schools has NOT shown a decrease in enrollment?
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
As used in paragraph 2, the word "seeking" could best be replaced by which of the following?
Đáp án đúng là: D
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: D
According to the passage, what are two causes of declining business school enrollments?
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following might be the topic of the next paragraph?
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












