Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

In the 1970s, many people became concerned about energy. People has to face up to the fact that they used too much energy, and energy sources were not going to last forever. One architect, Michael Reynolds, decided to do something. He set out to design homes that were cheaper to build and more energy-efficient. In addition, he wanted to do something about all the garbage. Finally, he came up with the idea of “earthships.”
Although it sounds like a boat, an earthship is a house. However, unlike regular houses, earthships are constructed from garbage and are built using only ten percent of the energy needed to build a typical house. Moreover, after they are built, earthships use only ten percent of the energy required to heat, light, and cool a regular home. Although earthships sound unique, they can actually be built to look just like any other house.
One of the big benefits of earthships is that they are made from recycled materials. The main construction material of an earthship is used tyres that are filled with dirt. The dirt-filled tyres are then laid flat and stacked like bricks. Because the tyres are round, there is lots of extra space between the columns of tyres. These spaces are filled with used cardboard. The tyres and cardboard form the outside walls of an earthship. The inside walls between rooms in the earthship do not need to be as strong as the outside walls; therefore, the inside walls are made with old cans, bottles, and cement that are eventually covered and painted to look just like walls in a typical home.
Another benefit of an earthship is that it saves energy and natural resources. For example, an earthship uses less water. Rain water, which is collected on the roof, is used for drinking and bathing. Furthermore, earthships need much less energy for heating and cooling because they are built into the ground, which keeps the temperature inside the house from getting too hot or too cold. In the long run, this helps earthship owners lower their utility bills. As well, one wall of an earthship usually faces south. Therefore, solar heat helps to warm the house, and solar panels built on the roof generate electricity to run appliances in the house.
All of these features make earthships very environmentally friendly. That’s one of  the reasons they have become popular throughout the world. Earthships have been built in Bolivia, Australia, Mexico, Japan., Canada, England, Scotland, and all over the YS. Maybe in the near future, an earthship will be landing near you!

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the main idea of this reading?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:252372
Phương pháp giải

Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch

Ý chính của bài đọc này là gì?

A. Earthship được sử dụng phổ biến ở nhiều quốc gia khác nhau.

B. Earthship trông giống như những ngôi nhà điển hình.

C. Các nhà môi trường quan tâm đến năng lượng.

D. Earthship là những ngôi nhà thân thiện với môi trường.

Đáp án: D

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

What is the main building material of earthships?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:252373
Phương pháp giải

Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch

Vật liệu xây dựng chính của earthships là gì?

A. sử dụng các tông

B. xi măng

C. lốp xe đã qua sử dụng

D. lon và chai cũ

Dẫn chứng: The main construction material of an earthship is used tyres that are filled with dirt.

Đáp án: C

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

In an earthship, old boxes would be used to _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:252374
Phương pháp giải

Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch:

Trong một earthship, hộp cũ sẽ được sử dụng để _______.

A. xây dựng các bức tường bên trong

B. lấp đầy vào các bức tường bên ngoài

C. tạo phân bón

D. tái chế nước

Dẫn chứng: The inside walls between rooms in the earthship do not need to be as strong as the outside walls; therefore, the inside walls are made with old cans, bottles, and cement that are eventually covered and painted to look just like walls in a typical home.
Đáp án: A

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

Why do earthships  need less energy to heat and cool them?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:252375
Phương pháp giải

Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch:

Tại sao earthship cần ít năng lượng hơn để sưởi ấm và làm mát ?

A. Chúng tái chế nước.

B. Chúng được xây dựng dưới lòng đất

C. Thông thường chúng rất nhỏ.

D. Chúng có hiệu suất năng lượng cao hơn.

Dẫn chứng: Furthermore, earthships need much less energy for heating and cooling because they are built into the ground, which keeps the temperature inside the house from getting too hot or too cold.

Đáp án: B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

What does the phrase “ In the long run” in the fourth paragraph  mean?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:252376
Phương pháp giải

Từ vựng

Giải chi tiết

Tạm dịch:

Cụm từ "In the long run" ở đoạn thứ tư nghĩa là gì?

A. Trên thực tế

B. Về thời gian dài hơn trong tương lai

C. Trong một cuộc đua dài

D. Vào giây phút cuối cùng

In the long run: về sau này

In the long run = Concerning a longer period in the future

Dẫn chứng: In the long run, this helps earthship owners lower their utility bills.

Đáp án: B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

What does “environmentally friendly” mean?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:252377
Phương pháp giải

Từ vựng

Giải chi tiết

Tạm dịch:

"environmentally friendly" nghĩa là gì?

A. tìm thấy trong môi trường

B. tốt cho môi trường

C. không tốt cho môi trường

D. được làm từ các sản phẩm tự nhiên

environmentally friendly: thân thiện với môt trường

ð  environmentally friendly =  good for the environment

Dẫn chứng: All of these features make earthships very environmentally friendly.

Đáp án: B

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

How are earthships different from regular houses?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:252378
Phương pháp giải

Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch

Earthship khác với nhà bình thường ở chỗ nào?

A. Earthship tốn nhiều tiền hơn để xây dựng.

B. Earthship  được xây dựng từ rác thải và tốn ít năng lượng được sử dụng để xây dựng, sưởi ấm, ánh sáng, và làm mát

C. Earthship  được xây dựng từ rác.

D. Earthship  được chế tạo chỉ bằng một phần trăm năng lượng cần thiết để xây dựng một ngôi nhà điển hình.

Đáp án: B

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com