Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

Body language is a vital form of communication. In fact, it is believed that the various forms of body language contribute about 70 percent to our comprehension. It is important to note, however, that body language varies in different cultures. Take for example, eye movement. In the USA a child is expected to look directly at a parent or teacher who is scolding him/her. In other cultures the opposite is true. Looking directly at a teacher or parent in such a situation is considered a sign of disrespect.

Another form of body language that is used differently, depending on the culture, is distance. In North America people don't generally stand as close to each other as in South America. Two North Americans who don't know each other well will keep a distance of four feet between them, whereas South Americans in the same situation will stand two to three feet apart. North Americans will stand closer than two feet apart only if they are having a confidential conversation or if there is intimacy between them.

Gestures are often used to communicate. We point a finger, raise an eyebrow, wave an arm – or move any other part of the body – to show what we want to say. However, this does not mean that people all over the world use the same gestures to express the same meanings. Very often we find that the same gestures can communicate different meanings, depending on the country. An example of a gesture that could be misinterpreted is sticking out the tongue. In many cultures it is a sign of making a mistake, but in some places it communicates ridicule.

The dangers of misunderstanding one another are great. Obviously, it is not enough to learn the language of another culture. You must also learn its non-verbal signals if you want to communicate successfully.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:328571
Giải chi tiết

Ý chính của toàn bộ bài đọc là gì?

A. Tầm quan trọng của những tín hiệu phi lời nói ở nước Mỹ

B. Sự hiểu sai trong giao tiếp

C. Sự diễn giải điệu bộ, cử chỉ trong những nền văn hóa khác nhau

D. Sự giao tiếp phi lời nói ở các nền văn hóa khác nhau

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

The word "intimacy" in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:328572
Giải chi tiết

Từ “intimacy” trong đoạn 2 gần nghĩa nhất với                    .

A. enjoyment (n): sự thích thú                       

B. closeness (n): sự gần gũi, sự thân mật                   

C. strength (n): sức mạnh                   

D. agreement (n): sự đồng ý, sự chấp thuận

Thông tin: North Americans will stand closer than two feet apart only if they are having a confidential conversation or if there is intimacy between them.

Tạm dịch: Người Bắc Mỹ sẽ đứng gần hơn khoảng cách 0,6 mét chỉ khi họ đang có một cuộc trò chuyện bí mật hoặc nếu có sự thân mật với nhau.

foot = 0,3 mét => feet = 0,6 mét

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word "it" in paragraph 3 refers to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:328573
Giải chi tiết

Từ “it” trong đoạn 3 liên hệ với                     .

A. an example: ví dụ 

B. making a mistake: mắc lỗi, mắc phải sai lầm         

C. the country: đất nước                     

D. sticking out the tongue: lè lưỡi

Thông tin: An example of a gesture that could be misinterpreted is sticking out the tongue. In many cultures it is a sign of making a mistake, but in some places it communicates ridicule.

Tạm dịch: Một ví dụ của cử chỉ có thể bị hiểu lầm là lè lưỡi. Trong nhiều nền văn hóa, đó là dấu hiệu của việc bạn phạm phải sai lầm, nhưng ở một số nơi, nó thể hiện sự chế giễu.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

As stated in the passage, in order to communicate successfully with people from another culture, it is advisable for a person ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:328574
Giải chi tiết

Theo như thông tin trong bài đọc, để giao tiếp thành công với những người đến từ nền văn hóa khác, mọt người nên ______.

A. chỉ học tín hiệu phi ngôn ngữ của nền văn hóa đó

B. hãy đi du lịch đến càng nhiều nước càng tốt

C. hãy sử dụng những nông ngữ cơ thể của người đến từ nền văn hóa đó

D. hãy học cả ngôn ngữ và tín hiệu phi lời nói của nền văn hóa đó

Thông tin: Obviously, it is not enough to learn the language of another culture. You must also learn its non-verbal signals if you want to communicate successfully.

Tạm dịch: Rõ ràng, việc học ngôn ngữ của nền văn hóa khác là không đủ. Bạn phải học cả các tín hiệu phi ngôn ngữ của nó nếu bạn muốn giao tiếp thành công.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

Which form of body language is NOT mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:328575
Giải chi tiết

Loại hình ngôn ngữ cơ thể nào KHÔNG được đề cập trong bài?

A. posture (n): tư thế, dáng đứng                   

B. gesture (n): cử chỉ              

C. distance (n): khoảng cách              

D. eye movement (n): giao tiếp bằng mắt

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com