Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

A Working Vacation

Have you ever wondered what it would be like to get your dream job? It can take years to get the education and develop the skills you need for the perfect job. However, there is a way to experience your dream job without having to get the required training or degree. Since 2004, Brian Kurth’s company, Vocation Vacations, has been connecting people with mentors who have the jobs of their dreams.

Kurth had been working for a phone company before starting his own company. He didn’t like his job, and he had a long time to think about it on his drive to and from work. He also thought about his dream job while driving. He was interested in becoming a dog trainer, but he didn’t want to take any chances and switch to a field he didn’t have experience in. He really wanted to know what the job was like and if it was realistic for him to work towards his goal. So, he found a mentor – a dog trainer that could tell him about the job and everything it involved. After that, he helped his friends find mentors to explore jobs they were interested in. They thought it was helpful to talk to people who had their dream jobs before spending lots of time and money getting the training they needed for those jobs.

Kurth saw how much this helped his friends, so he decided to turn it into his business. He started Vocation Vacations in 2004, and by 2005, the company was offering experience with over 200 dream jobs. Today, about 300 mentors work with the company to share their knowledge about their jobs. Customers pay to experience the job of their dreams and work with these mentors to see what a job is really like. A “job vacation” costs between 350USD and 3,000USD and can be for one to three days. Many people use Vocation Vacations to see if their dream job is a career path they want to continue. Others do it just to experience the job of their dreams one time.

Vocation Vacations jobs are in the fields of fashion, food, entertainment, sports and animals. Many people want to try glamorous jobs. For example, they want to try working as actors, music producers, photographers and fashion designers. According to Kurth, some other popular dream jobs are working as bakers, hotel managers and wedding planners.

Source: Summit 2 by Pearson Education, 2017

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:339289
Giải chi tiết

Ý chính của toàn bộ bài đọc là gì?

A. Công ty nơi mà mọi người có thể trải nghiệm công việc trong mơ của họ

B. Công ty nơi mà mọi người được đào tạo cho công việc mơ ước của họ

C. Công việc mơ ước của Brian Kurth là huấn luyện viên chó

D. Công ty của Brian Kurth như một công ty cung cấp những công việc mơ ước

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

The word their in paragraph 3 refers to _______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:339290
Giải chi tiết

Từ “their” trong đoạn 3 ám chỉ ______.

A. jobs (n): nghề nghiệp                    

B. mentors (n): người  tư vấn             

C. customers (n): khách hàng                         

D. experiences (n): kinh nghiệm

Thông tin: Customers pay to experience the job of their dreams and work with these mentors to see what a job is really like.

Tạm dịch: Khách hàng trả tiền để trải nghiệm công việc mơ ước của họ và khách hàng sẽ làm việc với những người tư vấn để biết công việc này thực sự như thế nào.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

What do mentors at Vocation Vacations do?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:339291
Giải chi tiết

Những người tư vấn ở Vocation Vacations làm gì?

A. khám phá những công việc mà mọi người quan tâm

B. đào tạo mọi người cho công việc mơ ước của họ

C. cho mọi người lời khuyên làm thế nào để lựa chọn một công việc

D. cho mọi người thấy công việc mơ ước của họ như thế nào

Thông tin: Today, about 300 mentors work with the company to share their knowledge about their jobs.

Tạm dịch: Ngày nay, khoảng 300 người tư vấn làm việc với công ty để chia sẻ kiến thức về những công việc của họ.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The word glamorous in paragraph 4 is closest in meaning to _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:339292
Giải chi tiết

Từ “glamorous” trong đoạn 4 gần nghĩa nhất với ______.

A. uncommon (adj): không phổ biến

B. attractive (adj): hấp dẫn

C. unskilled (adj): không có kĩ năng tốt

D. ordinary (adj): bình thường

Thông tin: Many people want to try glamorous jobs. For example, they want to try working as actors, music producers, photographers and fashion designers.

Tạm dịch: Nhiều người muốn thử những công việc hào nhoáng. Ví dụ, họ muốn thử làm diễn viên, nhà sản xuất âm nhạc, nhiếp ảnh gia và nhà thiết kế thời trang.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

All of the following are true about Vocation Vacations EXCEPT ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:339293
Giải chi tiết

Tất cả những thông tin dưới đây đều đúng về Vocation Vacations ngoại trừ _____.

A. nó thuộc về Brian Kurrth

B. công ty được thành lập vào năm 2004

C. công ty thuê khoảng 300 tư vấn viên

D. nó cung cấp công việc trong rất nhiều lĩnh vực => sai (công ty chỉ tạo cơ hội cho mọi người trải nghiệm công việc)

Thông tin: He started Vocation Vacations in 2004, and by 2005, the company was offering experience with over 200 dream jobs. Today, about 300 mentors work with the company to share their knowledge about their jobs.

Tạm dịch: Anh ta (Brian Kurth) thành lập Vocation Holiday năm 2004 và đến năm 2005, công ty đã cung cấp trải nghiệm với hơn 200 công việc mơ ước. Ngày nay, khoảng 300 người tư vấn làm việc với công ty để chia sẻ kiến thức về những công việc của họ.

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com