Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45.
Langston Hughes was one of the greatest American writers of the 20th century. He was born in Joplin, Missouri, and moved to Cleveland at the age of 14. Several years later, he spent one year in Mexico before attending Columbia University in New York. For a few years after that, he roamed the world as a seaman, visiting ports around the world and writing some poetry. He returned to the United States and attended Lincoln University, where he won the Witter Bynner Prize for undergraduate poetry. After graduating in 1928, he travelled to Spain and to Russia with the help of a Guggenheim fellowship. His novels include Not without Laughter (1930) and The Big Sea (1940). He wrote an autobiography in 1956 and also published several collections of poetry. The collections include The Weary Blues (1926), The Dream Keeper (1932), Shakespeare in Harlem (1942), Fields of Wonder (1947), One Way Ticket (1947), and Selected Poems (1959). A man of many talents, Hughes was also a lyricist, librettist, and a journalist. As an older man in the 1960s, he spent much of his time collecting poems from Africa and from African-Americans to popularize black writers. Hughes is one of the most accomplished writers in American literary history, and he is seen as one of the artistic leaders of the Harlem Renaissance, the period when a neighbourhood that was predominantly black produced a flood of great literature, music, and other art forms depicting daily city life for African-Americans.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
What is the main topic of this passage?
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
Where was Langston Hughes born?
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
According to the author, what did Hughes do during the later years of his life?
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following can best substitute for the word "depicting" in the passage?
Đáp án đúng là: D
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: D
According to the passage, Langston Hughes was all of the following except...........
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Dịch bài đọc:
Langston Hughes là một trong những nhà văn Mỹ vĩ đại nhất thế kỷ 20. Ông sinh ra ở Joplin, Missouri và chuyển đến Cleveland ở tuổi 14. Vài năm sau, ông dành một năm ở Mexico trước khi theo học Đại học Columbia ở New York. Trong vài năm sau đó, ông lang thang khắp thế giới như một thủy thủ, thăm các cảng trên khắp thế giới và viết một số tập thơ. Ông trở về Hoa Kỳ và theo học Đại học Lincoln, nơi ông đã giành giải thưởng Witter Bynner cho thơ đại học. Sau khi tốt nghiệp vào năm 1928, ông đến Tây Ban Nha và tới Nga với sự giúp đỡ của một học bổng Guggenheim. Tiểu thuyết của ông bao gồm Không có tiếng cười (1930) và Biển lớn (1940). Ông đã viết một cuốn tự truyện vào năm 1956 và cũng đã xuất bản một số tập thơ. Các bộ sưu tập bao gồm The Weary Blues (1926), Người giữ giấc mơ (1932), Shakespeare ở Harlem (1942), Cánh đồng kỳ diệu (1947), Vé một chiều (1947) và Thơ chọn lọc (1959). Là một người đàn ông có nhiều tài năng, Hughes cũng là một nhà viết lời nhạc, người viết lời nhạc kịch và nhà báo. Khi đã có tuổi vào những năm 1960, ông đã dành phần lớn thời gian của mình để thu thập những bài thơ từ châu Phi và từ người Mỹ gốc Phi để phổ biến các nhà văn da đen. Hughes là một trong những nhà văn thành công nhất trong lịch sử văn học Mỹ, và ông được coi là một trong những nhà lãnh đạo nghệ thuật của thời Phục hưng Harlem, thời kỳ mà một khu phố chủ yếu là người da đen tạo ra một dòng văn học, âm nhạc và các loại hình nghệ thuật khác mô tả cuộc sống thành phố hàng ngày cho người Mỹ gốc Phi.
Đáp án cần chọn là: C
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












