Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 5. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 5. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 21 – 25.

            A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of the world's largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is able to exist in its unfrozen state beneath this block of ice because its waters are warmed by geothermal heat from the earth's core. The thick glacier above Lake Vostok actually insulates it from the frigid temperatures on the surface.
The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite made scientists aware of the tremendous size of the lake; the satellite-borne radar detected an extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake. 

            The discovery of such a huge freshwater lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for thousands upon thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that have affected organisms in more exposed areas. The downside of the discovery, however, lies in the difficulty of conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated with obtaining uncontaminated samples from the lake without actually exposing the lake to contamination. Scientists are looking for possible ways to accomplish this.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

All of the following are true about the 1970 survey of Antarctica EXCEPT that it                 .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:357474
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

The word "microbes" in paragraph 3 could be best be replaced by which of the following?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:357475
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

Which of the following is closest in meaning to "frigid" in paragraph 1?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:357476
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng

The purpose of the passage is to _________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:357477
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

It can be infered from the passage that the ice would not be flat if _________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:357478
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com