Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer
Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 8 – 15.
Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high-quality protein, eggs also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes of heart diseases. One egg yolk, in fact, contains a little more than two-thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has driven egg sales to plummet in recent years, which in turn has brought about the development of several alternatives to eating regular eggs. One alternative is to eat substitute eggs. These eggs substitutes are not really eggs, but they look somewhat like eggs when they are cooked. They have the advantage of having low cholesterol rates, and they can be scrambled or used in baking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling. A second alternative to regular eggs is a new type of egg, sometimes called "designer" eggs. These eggs are produced by hens that are fed low-flat diets consisting of ingredients such as canola oil, flax, and rice bran. In spite of their diet, however, these hens produce eggs that contain the same amount of cholesterol as regular eggs. Yet, the producers of these eggs claim that eating their eggs will not raise the blood cholesterol in humans.
Eggs producers claim that their product has been portrayed unfairly. They cite scientific studies to back up their claim. And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed results. It may be that is not the type of eggs that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people. In fact, there is evidence that certainly dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently, while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating dietary fat will probably not help reduce the blood cholesterol level.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:
What is the main purpose of the passage?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
What has been the cause for changes in the sale of eggs?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
What is meant by the phrase "mixed results"?
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following could best replace the word “somewhat”?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
According to the passage, one yolk contains approximately what fraction of the suggested daily limit for human consumption of cholesterol?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
The word "portrayed" could best be replaced by which of the following?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
What is the meaning of "back up"?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
According to the passage, egg substitutes cannot be used to make any of the following types of eggs EXCEPT .
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












