Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 8 – 15.

            In the world today, particularly in the two most industrialized areas, North America and Europe recycling is big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a  second time.  The motto of the recycling movement is “Reduce, Reuse,  Recycle”.

           The first step is to reduce garbage. In stores,  a shopper has  to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box,  and a bag. All that packaging is  wasted resources.  People should  try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce  waste is to buy high-quality products. When low quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For  example,  if a  customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throwaway must stop.

           The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the store. The manufacturers of the drinks collect the bottles, wash them and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world returning bottles for  money is a common practice. In those  places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throwaway   bottles.

              The third step is being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil  can be cleaned  and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world’s precious  resources.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the main topic of the  passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358431
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

Which is described as one of the most industrialized  areas?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358432
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

What does the word “sensitive” in the phrase “sensitive to the environment” in paragraph 1 mean?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358433
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

People can do the following to reduce  waste EXCEPT                        .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358434
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

The word “motto” in paragraph 1 is closest in  meaning to                    .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358435
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

What best describes the process of  reuse?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358436
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

The garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because                  .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358437
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Thông hiểu

The word “practice” in paragraph 3 is closest in  meaning to                   .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358438
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com