Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 1 – 7.

Psychologists have debated a long time about whether a child’s upbringing  can  give  it  the ability to do outstandingly well. Some think that it is impossible to develop genius and say that it is simply something a person is born with. Others, however, argue that the potential for great achievement can be developed. The truth lies somewhere between these two   extremes.

            It seems very obvious that being born with the right qualities from gifted parents will increase a child's ability to do well. However, this ability will be fully realized only with the right upbringing  and opportunities. As one psychologist says, “To have a fast car, you need both a good engine and fuel.”

Scientists have recently assessed intelligence, achievement, and ability in 50 sets of identical twins that were separated shortly after birth and brought up by different parents. They found that achievement was based on intelligence, and later influenced by the child's   environment.

One case involving very intelligent twins was quoted. One of the twins received a normal upbringing, and performed well. The other twin, however, was brought up by extremely supportive parents and given every possible opportunity to develop its abilities. That twin, though starting out with the same degree of intelligence as the other, performed even  better.

This case reflects the general principle of intelligence and ability. The more favorable the environment,  the more  a child's  intelligence  and ability are developed.  However, there is no link between intelligence and the socioeconomic level of a child's family. In other words, it does not  matter how poor or how rich a family is, as this does not affect  intelligence.

Gifted people cannot be created by supportive parents, but they can be developed by them. One professor of music said that outstanding musicians usually started two or three years earlier than ordinary performers, often because their parents had recognized their ability. These musicians then needed at least ten years' hard work and training in order to reach the level they were capable of attaining.

            People who want to have very gifted children are given the following  advice.

- Marry an intelligent person.

- Allow children to follow their own interests rather than the interests of the  parents.

- Start a child's education early but avoid pushing the child too  hard.

- Encourage children to play; for example, playing with musical instruments is essential for a child who wants to become an outstanding  musician.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

The upbringing of highly intelligent  children requires                         .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358423
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

The word “others” used in the first paragraph  refers to                      .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358424
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

How were great musicians different from ordinary musicians in their   development?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358425
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

When encouraging their gifted children, parents  should avoid                       .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358426
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

The remark: “To have a fast car, you need both a good engine and fuel.” in the passage means that in order to become a  genius                          .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358427
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The word “favorable” in the paragraph 5  mostly means                   .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358428
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

All of the following statements are  true EXCEPT                         .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358429
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com