Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 23 – 30.

            Baseball evolved from a number of different ball-and-stick games (paddle ball, trap ball, one- old-cat, rounders, and town ball) originating in England. As early as the American Revolution, it    was noted that troops played “baseball" in their free time. In 1845 Alexander Cartwright formalized the New York Knickerbockers’ version of the game: a diamond shaped infield,  with bases  ninety  feet apart, three strikes-you’re-out, batter out on a caught ball, three outs  per inning,  a nine-man  team. The “New York Game” spread rapidly, replacing earlier localized forms. From its beginnings, baseball was seen as a way of satisfying the recreational needs of an increasingly urban-industrial society. At its inception it was played by and for wealthy gentlemen. A club might consist of 40 members. The president would appoint two captains who would choose teams from among the members. Games were played on Monday and Thursday afternoons, with the losers often providing a lavish evening’s entertainment for the  winners.

             During the 1850-70 period the game was changing; however, with increasing commercialism (charging admission), under-the-table payments to exceptional players, and gambling on  the  outcome of games. By 1868 it was said that a club would have their regular professional ten, an amateur first-nine, and their "muffins" (the gentlemanly duffers who once ran the game). Beginning with the first openly all-salaried team (Cincinnati’s Red Stocking Club) in 1869, the 1870-1890  period saw the complete professionalization of baseball, including formation of the National Association of Professional Baseball Players in 1871. The National League  of Professional Base Ball Clubs was formed in 1876, run by business-minded investors in joint-stock company clubs.     The 1880s has been called Major League Baseball’s “Golden Age”. Profits soared, player’s salaries rose somewhat, a season of 84 games became one of 132, a weekly periodical “The Sporting News” came into being, wooden stadiums with double-deck stands replaced open fields, and the standard refreshment became hot dogs, soda pop and peanuts. In 1900 the Western League based in the growing cities of the Midwest proclaimed itself the American  League.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358448
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

Which of the following can be inferred from the  passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358449
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word "inception" in paragraph 1 is closest in  meaning to                   .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358450
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The word “lavish” in paragraph 2 is closest in  meaning to                     .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358451
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

According to the second paragraph, all of the following are  true EXCEPT                     .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358452
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Vận dụng

Which of the following is NOT mentioned as a feature of the 1880s "Golden Age"?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358453
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Nhận biết

The word "somewhat" in paragraph 2 is closest in meaning  to                      .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358454
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Nhận biết

The word "itself" in paragraph 2 refers to                        .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358455
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com