Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 23 – 30.

            Birds that feed in flocks commonly retire together into roosts. The reasons for roosting communally are not always obvious, but there are some likely benefits. In winter especially, it is important for birds to keep warm at night and conserve precious food reserves. One way to do this is to find a sheltered roost. Solitary roosters shelter in dense vegetation or enter a cavity - horned   larks dig holes in the ground and ptarmigan burrow into snow banks - but the effect of sheltering is magnified  by  several  birds  huddling  together  in  the  roosts,  as  wrens,  swifts,  brown    creepers, bluebirds, and anis do. Body contact reduces the surface area exposed to the  cold air, so the birds  keep each other warm. Two kinglets huddling together were found to reduce their heat losses by a quarter, and three together saved a third of their  heat.

           The second possible benefit of communal roosts is that they act  as  “information  centers”.  During the day, parties of birds will have spread out to forage over a very large area. When they  return in the evening some will have fed well, but others may have found little to eat. Some investigators have observed that when the birds set out again next morning, those birds that did not feed well on the previous day appear to follow those that did. The behavior of common and lesser kestrels may illustrate different feeding behaviors of similar birds with different roosting habits. The common kestrel hunts vertebrate animals in a small, familiar hunting ground, whereas the very  similar lesser kestrel feeds on insects over a large area. The common kestrel roosts and hunts alone, but the lesser kestrel roosts and hunts in flocks, possibly so one bird can learn from others where to find insect swarms.

             Finally, there is safety in numbers at communal roosts since there will always be a few birds awake at any given moment to give the alarm. But this increased protection is partially counteracted by the fact that mass roosts attract predators and are especially vulnerable if they are on the ground. Even those in trees can be attacked by birds of prey. The birds on the edge are at greatest risk since predators find it easier to catch small birds perching at the margins of the  roost.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What does the passage mainly  discuss?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358696
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

The word “conserve” in paragraph 1 is closest in  meaning to                  .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358697
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

Ptarmigan keep warm in the winter by                        .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358698
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word “magnified” in paragraph 1 is closest in  meaning to                .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358699
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

The author mentions “kinglets” in paragraph 1 as an example of  birds that                  .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358700
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

Which of the following is NOT mentioned in the passage as an advantage derived by birds that huddle together while sleeping?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358701
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

Which of the following is a disadvantage of communal roosts that is mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358702
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Nhận biết

The word “they” in paragraph 3 refers to                    .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358703
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com