Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

Less than a year ago marketing director, David Smith, 33 was behaving like a secret agent. He used to secretly taped all his conversations, he refused to sign his name and he would ask his secretary to check all his emails. Anything he wrote was photocopied and kept as “evidence”. But David isn’t mad, or even mildly eccertric. He suffers from ‘responsibility OCD’, one of more common form of obsessive compulsive disorder, or OCD, as it is usually known.

OCD is now recognized as the second most prevalent mental-health problem, after depression – and the number of reported cases is soaring. Experts estimate that 2% - 3% of the population suffer from the full-blown syndrome, with as many as one in five suffering from a milder form.

OCD sufferers are tortured by obsessional thoughts, such as worrying that their hands are contaminated by germs. The terrible anxiety is only relieved by performing a particular set of behaviours. Unfortunately, any sense of relief is short-lived, which is why the behaviour must be repeated again and again. OCD sufferers know their behavior is irrational, yet feel powerless to stop.

Common treatments are either antidepressants or behavioral therapy with a psychologist, but only 60% of patients show some improvement. However, a new treatment from America is bringing fresh hope to sufferers.

One of the OCD gurus and neuropsychiatrists, Jeffrey Schwartz, has designed the Four Steps program which employs meditation teachniques with the aim of teaching sufferers to manage their symptoms by themselves. “The goal is to learn to override false brain messages”, explains Schwartz.

There are different theories about what causes the disorder. Most experts recognize a genetic element that can be triggered by a stressful event. Schwartz believes that the OCD ‘worry circuit’ is a direct result of faulty brain chemistry. ‘When someone experiences an OCD thought, one part of the brain knows quite clearly that the hand are not dirty’, explains Schwartz ‘Some part of the brain is standing apart from the symptoms, reflecting on the sheer bizarreness of it all. The objective is to harness this impartial spectator so that patients can use this healthy part of their brain to resist the compulsions.’ David Smith is delighted with the results of Schwartz’s treatment. ‘Now I can sign cheques without a problem’, he says brightly. ‘And I don’t photocopy them either. OCD used to feel like a huge stigma, but I don’t feel handicapped by it any more. You just deal with it.’

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

Which could be the best title for the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:360210
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

What is the word “mildly” in paragraph 1 closest in meaning to?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:360211
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

What do experts say about OCD?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:360212
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Vận dụng

Why do OCD sufferers repeatedly perform the same action?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:360213
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Nhận biết

What does the word ‘their’ in paragraph 5 refers?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:360214
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

What does the word ‘override’ in paragraph 5 closest in meaning to?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:360215
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

Jeffrey Schwartz believes that OCD is caused by                          .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:360216
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Thông hiểu

The healthy part of an OCD sufferer’s brain                       .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:360217
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com