Read the passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the
Read the passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from.
The time when humans crossed the Arctic land bridge from Siberia to Alaska seems remote to us today, but actually represents a late stage in prehistory of humans, an era when polished stone implements and bows and arrows were already being used and dogs had already been domesticated.
When these early migrants arrived in North America, they found woods and plains dominated by three types of American mammoths. Those elephants were distinguished from today’s elephants mainly by their thick, shaggy coats and their huge, upward-curving tusks. They had arrived on the continent hundreds of thousands of years before their human followers. The woolly mammoth in the North, the Columbian mammoth in middle North America, and the imperial mammoth of the South together with their distant cousins the mastodons, dominated the land. Here, as in the Old World, there is evidence that humans hunted these elephants, as shown by numerous spear points found with mammoth remains.
Then, at the end of the Ice Age, when the last glaciers had retreated, there was a relatively sudden and widespread extinction of elephants. In the New World, both mammoths and mastodons disappeared. In the Old World, only Indian and African elephants survived.
Why did the huge, seemingly successful mammoths disappear? Were humans connected with their extinction? Perhaps, but at the time, although they were hunters, humans were still widely scattered and not very numerous. It is difficult to see how they could have prevailed over the mammoth to such an extent.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:
With which of the following is the passage primarily concerned?
Đáp án đúng là: D
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: D
The word “implements” in paragraph 1 is closest in meaning to ______.
Đáp án đúng là: D
Kiến thức: Đọc hiểu, từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: D
The phrase “these early migrants” in paragraph 2 refers to ______.
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
Where were the imperial mammoths the dominant type of mammoth?
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
It can be inferred that when humans crossed into the New World, they _______
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The passage supports which of the following conclusions about mammoths?
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following is NOT true about prehistoric humans at the time of the mammoths’ extinction?
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following types of the elephants does the author discuss in the most detail in the passage?
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Dịch bài đọc:
Thời đại khi con người đi qua cây cầu trên đất Bắc Cực từ Siberia đến Alaska có vẻ xa vời đối với chúng ta ngày nay, nhưng thực sự là giai đoạn cuối của thời tiền sử loài người, thời đại mà các dụng cụ bằng đá được đánh bóng và cung tên đã được sử dụng và chó đã được thuần hóa.
Khi những người di cư đến Bắc Mỹ họ tìm thấy rừng và những khu đất đai rộng lớn thống trị bởi 3 loại voi ma mút Mỹ. Những con voi này được phân biệt với những con voi ngày nay chủ yếu là bởi bộ lông dày, xù xì và những chiếc ngà to, cong của chúng. Chúng đã đến lục địa hàng trăm ngàn năm, trước những người theo sau chúng. Loài voi ma mút lông xoăn ở miền Bắc, voi ma mút Columbia ở Trung Bắc và Loại ma mút hoàng gia ở phía Nam cùng với họ hàng xa của nó loài voi răng mấu, thống trị vùng đất. Ở đây, nơi Thế giới cũ, vẫn còn bằng chứng rằng con người từng săn bắt những con voi này, được thể hiện bởi nhiều vết mác sắc nhọn tìm thấy hóa thạch voi ma mút.
Sau đó, vào cuối kỷ băng hà, khi những dòng sông băng cuối cùng đã biến mất, đã có một sự tuyệt chủng tương đối bất ngờ và lan rộng của loài voi. Ở Thế giới mới, cả voi ma mút và voi răng mấu đều biến mất. Ở thế giới cũ, chỉ có voi Ấn Độ và châu Phi sống sót.
Tại sao loài ma mút khổng lồ, thống trị như vậy lại biến mất? Liệu con người có liên quan đến sự tuyệt chủng của chúng không? Có lẽ, vào thời điểm đó, mặc dù họ là thợ săn, nhưng con người vẫn phân tán rộng rãi và không đông lắm. Thật khó để thấy làm thế nào họ có thể chiếm ưu thế trên voi ma mút đến mức như vậy.
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












