Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

          The modern comic strip started out as ammunition in a newspaper war between giants of the American press in the late nineteenth century. The first full-color comic strip appeared January 1894 in the New York World, owned by Joseph Pulitzer. The first regular weekly full-color comic supplement, similar to today’s Sunday funnies, appeared two years later, in William Randolph Hearst’s rival New York paper, the Morning Journal.

          Both were immensely popular, and publishers realized that supplementing the news with comic relief boosted the sale of papers. The Morning Journal started another feature in 1896, the “Yellow Kid”, the first continuous comic character in the United States, whose creator, Richard Outcault, had been lured away from the World by the ambitious Hearst. The “Yellow Kid” was in many ways a pioneer. Its comic dialogue was the strictly urban farce that came to characterize later strips, and it introduced the speech balloon inside the strip, usually placed above the characters’ heads.

          The first strip to incorporate all the elements of later comics was Rudolph Dirks’s “Katzenjammer Kids,” based on Wilhelm Busch’s Max and Moritz, a European satire of the nineteenth century. The “Kids” strip, first published in 1897, served as the prototype for future American strips. It contained not only speech balloons, but a continuous cast of characters, and was divided into small regular panels that did away with the larger panoramic scenes of most earlier comics.

          Newspaper syndication played a major role in spreading the popularity of comic strips throughout the country. Though weekly colored comics came first, daily black-and-white strips were not far behind. The first appeared in the Chicago American in 1904. It was followed by many imitators, and by 1915 black-and-white comic strips had become a staple of daily newspapers around the country.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:407918
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

Why does the author mention Joseph Pulitzer and William Randolph Hearst?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:407919
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

The word “incorporate” in paragraph 3 is closest in meaning to ________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:407920
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word “it” in paragraph 2 refers to _______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:407921
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

The passage suggests that comic strips were popular for which of the following reasons?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:407922
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

To say that Richard Outcault had been “lured away from” the World by Hearst (in paragraph 2) means which of the following?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:407923
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
Vận dụng

According to the passage, the “Yellow Kid” was the first comic strip to do all of the following EXCEPT_________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:407924
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com