Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

REALITY TELEVISION

Reality television is a genre of television programming which, it is claimed, presents unscripted dramatic or humourous situations, documents actual events and features ordinary people rather than professional actors. It could be described as a form of artificial or "heightened" documentary. Although the genre has existed in some form or another since the early year of television, the current explosion of popularity dates from around 2000.

Reality television covers a wide range of television programming formats, from games to quiz shows which resemble the frantic, often demeaning programmes produced in Japan in the 1980s and 1990s (a modern example is Gaki no Tsukai), to surveillance - or voyeurism - focused production such as Big Brother.

Critics say that the term "reality television” is somewhat of a misnomer and that such shows frequently portray a modified and highly influenced form of reality, with participants put in exotic locations or abnormal situations, sometimes coach to act in certain ways by off-screen handlers, and with events on screen manipulated through editing and other post-production techniques.

Part of reality television's appeal is due to its ability to place ordinary people in extraordinary situations. For example, on the ABC show, The Bachelor, an eligible male dates a dozen women simultaneously, travelling on extraordinary dates to scenic locales. Reality television also has the potential to turn its participants into national celebrities, outwardly in talent and performance programs such as Pop Idol, though frequently Survivor and Big Brother participants also reach some degree of celebrity.

Some commentators have said that the name "reality television" is an inaccurate description of several styles of program included in the genre. In competition-based programs such as Big Brother and Survivor, and other special-living-environment shows like the Real World, the producers design the format of the show and control the day-to-day activities and the environment, creating a completely fabricated world in which the competition plays out. Producers specifically select the participants, and use carefully designed scenarios, challenges, events, and settings to encourage particular behaviours and conflicts. Mark Burnett, creator of Survivor and other reality shows, has agreed with this assessment, and avoids the word "reality” to describe his shows; he has said, "I tell good stories. It really is not reality TV. It really is unscripted drama."

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

In the first line, the writer says “it is claimed” because ____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:455526
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng cao

The word “demeaning in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:455527
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

According to the passage, Reality TV appeals to some because ____.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:455528
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

According to the passage, the program “Pop Idol” ____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:455529
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

Producers choose the participants ____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:455530
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The term “reality television” is inaccurate ____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:455531
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng

The word “fabricated in paragraph 5 is closest in meaning to ____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:455532
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
Vận dụng

Which of the following in NOT true according to the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:455533
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com