Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the

Read the following and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Modern civilization is heavily dependent on energy. Without reliable power sources, we couldn’t operate machines, use transportation, communicate via the Internet, or do many other things. Although everyone recognizes the importance of energy, deciding what kind of energy the world should use in the future is not a simple task. The two leading candidates for this role are green energy and nuclear energy.

Currently, most of the energy we use is derived from fossil fuels. Although this energy source has got us this far, there are several problems with it. For starters, it is a finite resource which is quickly running out. Some analysts have even estimated that the Earth could run out of coal and oil within the next 50 years. Burning fossil fuels also creates large amount of pollution, which is harmful to the environment. Although fossil fuels still provide the majority of our power, governments are seeking better energy sources to use going forward.

Green energy is one option that is becoming increasingly attractive. It includes technologies such as solar, wind, and hydro power. These are seen as clean sources of energy because they cause very little pollution. In addition, they are completely renewable, so there is no danger that it will run out. The major disadvantage with green energy sources is that they are not cheap.

The other alternative is nuclear power. Like green energy, it is also a renewable source of power that will not run out, and it also doesn’t produce air pollution. In addition, nuclear power is more reliable than green energy, as it doesn’t depend on sunshine, rain, or wind to operate. The major issues with nuclear power are safety concerns and nuclear waste. Nuclear power plants create a considerable amount of nuclear waste which is extremely hazardous to people’s health. If they happen to have a meltdown, this could destroy the surrounding area for years to come.

The recent nuclear disaster in Fukushima, Japan brought this reality into the spotlight once again. In response, Germany announced it would close down eight of its nuclear plants immediately, and close the rest by 2022. Meanwhile, other nations refuse to give up on nuclear power, stating that these disasters are rare. The debate of whether to use green or nuclear power will likely continue for some time. In the end, it is quite possible that both energy sources will be used to fuel our planet.

(Adapted from Intensive Reading Comprehension Skills)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the main focus of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:488846

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

The word “finite” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:488847

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

According to the passage, what is the main problem with green energy?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:488848

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word “it” in paragraph 4 refers to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:488849

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

Which of the following is TRUE according to the passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:488850

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The word “spotlight” in paragraph 5 is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:488851

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng cao

It can be inferred from the passage that ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:488852

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com