Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter А, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter А, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 43.

There are many websites on the Internet which provide lists of the world’s best cities to visit, live or work in. These lists usually grade the cities in order, from ‘best’ to ‘worst’, and are based on facts and figures provided by local or national organisations.

The City Brands Index (CBI) also provides a list of best and worst cities. However, unlike other surveys, it is based on the idea that cities are similar to products in shops. It asks ordinary people in other countries to grade cities in the same way that they would grade a product, like a soft drink or a car. What is particularly different about the CBI is that the people who take part in the survey may not have ever visited the cities. Instead, they are asked to say what they think the cities are like, basing their opinions on things like news stories, magazine articles or television programmes they have heard or seen.

Each year, about 10,000 people in 20 countries take part in the CBI survey, and they grade a total of 50 cities. They do this by filling in an online questionnaire. There are several categories in the survey. These include things like the economy, education, the environment, local culture, climate and what the city’s residents are like.

The CBI list is useful because it helps people choose a good place to live, find work or take a holiday. It also helps regional governments to understand why people and businesses are, or are not, coming to their cities, and so shows them areas which they could develop or improve.

(Adapted from Complete IELTS Bands 4-5 by Rawdon Wyatt)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

Which best serves as the title for the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:490154

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

The word they in paragraph 2 refers to _______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:490155

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

According to the second paragraph, the CBI survey is different from others because _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:490156

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The word categories in paragraph 3 could be best replaced by _______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:490157

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

According to the passage, the CBI list helps people choose a good place to do all of the following EXCEPT _______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:490158

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com