Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
Many children have music classes when they attend school. And it is thought that music can help them learn other subjects better. Research has shown that it can improve children's performances in certain subjects.
Some studies have shown that music training can help you understand your own language better. It could also help you with learning a second one. Moreover, young people who have studied music also seem to get higher scores in other subjects like maths. So it could be that these school subjects are connected in some way.
Music also helps you think of new ideas, and believe more in yourself. If you are learning the guitar, for example, it can be really exciting when you are able to start composing your own pieces of music. One of the biggest benefits, of course, is that listening to music can reduce your stress. And composing music can make you feel the same way. Maybe your musical knowledge will even open up a great career path for you in the future!
(Adapted from Preliminary for Schools Trainer)
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
What is the main idea of the passage?
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word it in paragraph 1 refers to __________.
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
According to paragraph 2, students who learn music seem to __________.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
The word composing in paragraph 3 is closest in meaning to __________.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
According to the passage, which of the following is NOT mentioned as a benefit of music?
Đáp án đúng là: C
Nội dung dịch:
Nhiều trẻ em có các lớp học âm nhạc khi chúng đến trường. Và người ta cho rằng âm nhạc có thể giúp các em học các môn khác tốt hơn. Nghiên cứu đã chỉ ra rằng nó có thể cải thiện thành tích của trẻ trong một số môn học.
Một số nghiên cứu đã chỉ ra rằng đào tạo âm nhạc có thể giúp bạn hiểu ngôn ngữ của chính mình tốt hơn. Nó cũng có thể giúp bạn học ngôn ngữ thứ hai. Hơn nữa, những người trẻ đã học âm nhạc dường như cũng đạt điểm cao hơn trong các môn học khác như toán. Vì vậy, có thể là các môn học này được kết nối với nhau theo một cách nào đó.
Âm nhạc cũng giúp bạn nghĩ ra những ý tưởng mới và tin tưởng hơn vào bản thân. Ví dụ, nếu bạn đang học guitar, sẽ rất thú vị khi bạn có thể bắt đầu sáng tác những bản nhạc của riêng mình. Tất nhiên, một trong những lợi ích lớn nhất là nghe nhạc có thể làm giảm căng thẳng của bạn. Và sáng tác nhạc có thể khiến bạn cảm thấy như vậy. Có thể kiến thức âm nhạc của bạn thậm chí sẽ mở ra một con đường sự nghiệp tuyệt vời cho bạn trong tương lai nữa đó!
Đáp án cần chọn là: C
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












