Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and choose the answer A, B, C or D) to each of the questions from 28 to 31In some countries,

Read the following passage and choose the answer A, B, C or D) to each of the questions from 28 to 31

In some countries, Teachers Days are intended to be special days for the appreciation of teachers celebrated on November 20th. This celebration allows students to express their respect to their teacher. Some of them are holidays while others are celebrated during working days. In Vietnam, Teachers' Day is Students begin preparing a week in advance, and many classes usually prepare literature, music shows and at to welcome Teacher's Day, while other students prepare foods and flowers for the parties held at their schools. Students usually visit their teachers at their homes to offer flowers and small gifts, or organize trips with their teachers and classmates. Former students also pay respect to their former teachers on this day. The holiday has its origins in a meeting between educators in 1957. It was first celebrated in 1958 as the Day of the International Manifest of Educators; in 1982 the day is renamed Vietnamese Teachers' Day.

In the United States, during Teacher Appreciation Week, which takes place in the first full week of May, students often show appreciation for their teachers with token gifts. The National Education Association (NEA) describes National Teacher Day as a day for honoring teachers and recognizing the lasting contributions they make to our lives". The NEA gives a history of National Teacher Day. In 1944, Mattye Whyte Woodridge, a teacher, began corresponding with political and educational leaders about the need for a national dny to honor teachers. Congress declared March 7, 1980, as National Teacher Day for that year only.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

According to the text, several countries celebrate Teachers' Days to _________ teachers.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:538129
Phương pháp giải
Đọc hiểu chi tiết
Giải chi tiết

Theo văn bản, một số quốc gia kỷ niệm Ngày nhà giáo để _________ giáo viên.

A. đánh giá B. mong muốn  C. trân trọng  D. giá trị

Thông tin: This celebration allows students to express their respect to their teacher

Tạm dịch: Lễ kỷ niệm này cho phép học sinh bày tỏ lòng kính trọng với giáo viên của mình

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

Which is not referred on Teachers Day in Vietnam?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:538130
Phương pháp giải
Đọc hiểu chi tiết
Giải chi tiết

Cái nào không được nhắc đến trong Ngày nhà giáo ở Việt Nam?

A. Chương trình ca nhạc

B. Tiền

C. Món quà nhỏ

D. Hoa

Thông tin: In Vietnam, Teachers' Day is Students begin preparing a week in advance, and many classes usually prepare literature, music shows and at to welcome Teacher's Day, while other students prepare foods and flowers for the parties held at their schools.

Tạm dịch: Ở Việt Nam, Ngày Nhà giáo là Học sinh bắt đầu chuẩn bị trước một tuần, và nhiều lớp thường chuẩn bị văn nghệ, chương trình ca nhạc và để chào đón Ngày Nhà giáo, trong khi các học sinh khác chuẩn bị thức ăn và hoa cho các bữa tiệc được tổ chức tại trường của họ

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

In the United States, Teachers' Day now is on_______

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:538131
Phương pháp giải
Đọc hiểu chi tiết
Giải chi tiết

Ở Hoa Kỳ, Ngày nhà giáo hiện nay là ____

A. chủ nhật đầu tiên của tháng Sáu

B. tuần đầu tiên của tháng 5

C. vào thứ Ba đầu tiên của tháng Ba

D. Ngày 7 tháng 3

Thông tin: In the United States, during Teacher Appreciation Week, which takes place in the first full week of May, students often show appreciation for their teachers with token gifts.

Tạm dịch: Tại Hoa Kỳ, trong Tuần lễ tri ân giáo viên, diễn ra vào tuần đầu tiên của tháng 5, học sinh thường thể hiện lòng biết ơn đối với giáo viên của họ bằng quà tặng mã thông báo.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The word “honoring” has a close meaning to _________

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:538132
Phương pháp giải
Từ vựng
Giải chi tiết

Từ "tôn vinh" có nghĩa gần giống với _________

A. tin tưởng B. lịch sự  C. đưa ra giải thưởng  D. tôn trọng

Thông tin: The National Education Association (NEA) describes National Teacher Day as a day for honoring teachers and recognizing the lasting contributions they make to our lives".

Tạm dịch: Hiệp hội Giáo dục Quốc gia (NEA) mô tả Ngày Nhà giáo Quốc gia là ngày tôn vinh các giáo viên và ghi nhận những đóng góp lâu dài mà họ đã đóng góp cho cuộc sống của chúng ta ".

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K9 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>> 2K9 Học trực tuyến - Định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 11 (Xem ngay) cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, tiếp cận sớm các kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com