Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

 Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 1 to 5.

            Today, in many parts of the world, it is customary for people to shake hands upon meeting as gesture of good will. Originally, however, the practice of  shaking hands had a more practical purpose.

            Shaking hands originated in medieval times. In those days, when a man came on a stranger, he would often automatically reach for his sword with his right hand, in case he had to use the weapon to defend himself. Sometimes, both parties found themselves circling around each other, weapons in hand, until it was mutually agreed that the weapons could be laid aside. Then, the two parties extended their right hands to show they had no weapons, and clasped them. This was the beginning of the handshake.

            The custom of shaking hands is not a universal one. In the Orient, people have, for centuries, clasped their own hands in front of them upon meeting to show that they held no weapons. In France, a custom developed in which people who met would kiss each other on both cheeks. The natives of some South Seas inlands greet by rubbing noses.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
At first the purpose of shaking hands was…………….. 

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:70789
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
To show that one has no intention to fight,…………….

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:70790
Giải chi tiết

the oriental people kiss each other’s hand

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
According to the passage, the practice of shaking hands………… 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:70791
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The word “came on” in the second paragraph can best be replaced by……

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:70792
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Which of the following is NOT TRUE about the handshake?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:70793
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com