Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following question and choose the correct answer. Telemedicine, the practice of medicine at a distance, began

Câu hỏi số 746522:
Thông hiểu

Read the following question and choose the correct answer.

Telemedicine, the practice of medicine at a distance, began with the telephone. Today it includes video technology and high – speed communications using satellites. Although telemedicine occurs in outer space, it will change everyday medical practice on earth.

It can help reduce queues and waiting time for doctors in hospitals. In addition, it can reduce the number of journeys a person might need to make to hospital for follow – up treatment and change the treatment of the elderly. Whereas most people in the developed world can easily visit a doctor or a hospital for a medical check, people in some developing countries are not so fortunate. However, a satellite phone, a computer and some simple technology could establish a direct link between them and hospital specialists.

Telemedicine could also change medical education by bringing the expert skills of the world’s leading specialists to students throughout the world. There is already a medical education link between a university in the UK and a university in the Middle East. This means that students and teachers can share in live classes, which is a great improvement on traditional textbooks. Ships and off – shore installations like drilling platforms are also making increasing use of telemedicine. In one recent case an oil – rig worker had a worsening headache two days after a head injury. Stormy weather prevented him from being taken to the mainland, but a video discussion and examination by a doctor on land established that he was not at serious risk.

How did telemedicine help the oil-rig worker mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: B

Quảng cáo

Câu hỏi:746522
Phương pháp giải

Đọc – Chi tiết

Giải chi tiết

Y học từ xa đã giúp ích gì cho công nhân giàn khoan dầu được đề cập trong đoạn văn?

A. Nó cho phép anh ta nhận thuốc từ xa.

B. Nó cho phép một bác sĩ trên đất liền đánh giá tình trạng của anh ta.

C. Nó cung cấp thông tin cập nhật thời tiết theo thời gian thực.

D. Nó đưa anh ta đến đất liền trong một cơn bão.

Thông tin:

Stormy weather prevented him from being taken to the mainland, but a video discussion and examination by a doctor on land established that he was not at serious risk.

Tạm dịch:

Thời tiết giông bão đã ngăn cản việc đưa anh vào đất liền, nhưng cuộc thảo luận qua video và cuộc kiểm tra của một bác sĩ trên đất liền đã xác định rằng anh không gặp nguy hiểm nghiêm trọng.

Đáp án cần chọn là: B

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com