Read the passage about green and sustainable tourism and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer
Read the passage about green and sustainable tourism and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Vietnam's tourism sector has seen significant growth in recent years, with increasing numbers of both international and domestic visitors. However, this growth has put pressure on the environment and cultural heritage, particularly in rapidly developing tourist destinations. To address these challenges, the country is shifting towards green tourism, emphasizing sustainability and responsibility towards nature and local communities.
Studies show that many tourists are increasingly conscious of their environmental impact. A 2020 European Commission report found that 82% of EU citizens were willing to adjust their habits to ensure sustainable tourism, such as reducing waste, paying extra to protect the environment, and supporting local communities. Similarly, a survey by Vietnam's National Administration of Tourism (VNAT) revealed that 76% of international tourists were ready to reduce waste, 62% would buy local products, and 45% preferred eco friendly travel options like low-impact vehicles and off-peak season visits.
In Vietnam, the trend towards green tourism is gaining traction, with more tourists seeking outdoor activities that allow them to enjoy nature while minimizing their impact. The COVID-19 pandemic has further motivated domestic tourists to adopt more sustainable travel behaviors, with 88% of them embracing green tourism practices, according to Booking.com.
Several Vietnamese destinations have pioneered green tourism initiatives. For example, Hoi An has promoted "no plastic waste" hotels and aims to reduce plastic waste by 13-15% annually, targeting zero plastic by 2025. Additionally, green tours such as garbage collection boat tours in Hoi An, cave exploration in Phong Nha-Ke Bang, and turtle watching tours in Con Dao are attracting tourists.
Vietnam's government supports this shift towards sustainability through its National Action Plan on Green Growth (2021-2030) and tourism strategies emphasizing eco-tourism, community-based tourism, and the use of clean energy. Experts suggest that investment in green tourism technologies, promotion of eco-friendly products, and public awareness campaigns are essential to furthering the sustainable tourism agenda.
Ultimately, green tourism in Vietnam aims to create immersive experiences that benefit both tourists and local communities while preserving the environment for future generations.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:
Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 1?
Đáp án đúng là: B
Đọc – câu đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: B
The word "conscious" in paragraph 2 could be best replaced by_______
Đáp án đúng là: A
Đọc – từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following best summarises paragraph 2?
Đáp án đúng là: A
Đọc – từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: A
The word "them" in paragraph 3 refers to _______.
Đáp án đúng là: A
Đọc – từ thay thế
Đáp án cần chọn là: A
Where in paragraph 4 does the following sentence best fit?
Đáp án đúng là: C
Đọc – tìm vị trí chính xác của câu
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following is TRUE according to the passage?
Đáp án đúng là: C
Đọc – chi tiết
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following is NOT mentioned in the passage as a factor related to the growth of green tourism in Vietnam?
Đáp án đúng là: D
Đọc – chi tiết
Đáp án cần chọn là: D
The word "immersive" in paragraph 5 is OPPOSITE in meaning to _______.
Đáp án đúng là: A
Đọc – từ trái nghĩa
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following can be inferred from the passage?
Đáp án đúng là: D
Đọc – suy luận
Đáp án cần chọn là: D
Which of the following best summarises the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc – tóm tắt
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












