Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 

In Britain, greetings cards are sold in chain stores and supermarkets, in newsagents’ shops, corner shops and, increasingly, in shops that specialize in the sale of cards and paper for wrapping presents in.

The most common cards are birthday and Christmas cards. Many Christmas cards are sold in aid of charity and special ‘charity card shops’ are often set up in temporary premises in the weeks before Christmas. A wide variety of birthday cards is available to cater for different ages and tastes. Some, especially ones for young children or for people celebrating a particular birthday, have the person’s age on the front. Many have comic, often risqué, messages printed on them, and cartoon-style illustrations. Others are more sober, with reproductions of famous paintings or attractive original designs. The usual greeting on a birthday card is ‘Happy Birthday’, ‘Many Happy Returns’ or ‘Best Wishes for a Happy Birthday’.

Some people also send special cards for Easter and New Year. Easter cards either portray images of spring, such as chicks, eggs, lambs, spring flowers, etc, or have a religious theme.

Cards are produced for every ‘milestone’ in a person’s life. There are special cards for an engagement, a marriage, a new home, a birth, success in an examination, retirement, a death in the family, etc. Some are ‘good luck’ or ‘congratulations’ cards. Others, for example ‘get well’ cards for people who are ill, express sympathy.

(Extracted from The Oxford Advanced Learner’s Encyclopedic Dictionary)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76690
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word ‘some’ in paragraph 2 refers to…………..

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:76691
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Which of the following is NOT the usual greeting on a birthday card?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:76692
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The word ‘milestone’ in paragraph 4 is closest in meaning to…………..

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:76693
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
It can be inferred from the passage that ........ .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:76694
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com