Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
(I) The authors noted that while other forms of pollution are decreasing, noise pollution has been increasing. (II) This conclusion is reinforced by the fact that there has been an increase in the number of people who have been complaining about excessive noise in the WHO region. (III) Populations that are exposed to high noise levels can be afflicted by other symptoms such as: stress reactions, sleep-stage changes, and clinical symptoms like hypertension and cardiovascular diseases. (IV) All these impacts can contribute to premature mortality.
It is important to note that these adverse health problems impact all age groups including children and adolescents. In fact, it has been reported that children who live and or study in an area afflicted with noise pollution tend to suffer from stress, impairments in memory and attention as well as difficulty reading. "In Western Europe, the guidelines say. traffïc noise results in an annual loss of at least one million healthy years". Traffic noise is currently ranked second among environmental threats to public health.
The danger of noise pollution is more present to us when we are asleep. Because the human ear is so sensitive, it never rests, it is always working, picking up and transmitting sounds for our brains to interpret. This always on working process is where the danger lies, though you may be sleeping, sounds are still being picked up and processed.
The most common side effects of this phenomenon are sleep disturbance and tiredness, impaired memory, judgment, and psychomotor skills. The other more serious outcomes of this can be the triggering of the body's acute stress response, which raises blood pressure and heart rate as the body and brain go into a state of hyperarousal. According to the European Environment Agency, at least 10,000 cases of premature deaths from noise exposure occur each year, although incomplete data mean this number is significantly underestimated.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:
Where in paragraph 1 does the following sentence best fit?
“Noise pollution is increasingly being recognized as a critical issue for public health."
Đáp án đúng là: D
Đọc - tìm vị trí thích hợp
Đáp án cần chọn là: D
The word "afflicted" in paragraph 2 is OPPOSITE in meaning to _________.
Đáp án đúng là: C
Đọc - từ trái nghĩa
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 2?
Đáp án đúng là: D
Đọc - câu đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: D
Which of the following best summarizes paragraph 3?
Đáp án đúng là: B
Đọc - tóm tắt
Đáp án cần chọn là: B
The word "it" in paragraph 3 refers to __________.
Đáp án đúng là: B
Đọc - từ thay thế
Đáp án cần chọn là: B
The word "hyperarousal" in paragraph 4 could best be replaced by __________.
Đáp án đúng là: A
Đọc - từ thay thế
Đáp án cần chọn là: A
According to the passage, which of the following is NOT mentioned as a health problem caused by noise pollution?
Đáp án đúng là: B
Đọc - chi tiết
Đáp án cần chọn là: B
What can be inferred from the passage about noise pollution?
Đáp án đúng là: A
Đọc - suy luận
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following is TRUE according to the passage?
Đáp án đúng là: B
Đọc - chi tiết
Đáp án cần chọn là: B
What is the main idea of the passage?
Đáp án đúng là: D
Đọc - tìm ý chính
Đáp án cần chọn là: D
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












