Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

English can be compared to a student who participates in every school club such as the science club, music club, and drama club due to its widespread presence and influence. Today, English has become an international language spoken in more than 70 countries as an official or second language. It is the language of international businesses, movies, pop songs, and, unfortunately, most homework instructions. Some even joke that aliens will probably learn English before visiting the Earth.

Thanks to the Internet, English words like "selfie", "hashtag", and "LOL" have spread faster than gossip in a school hallway. Students in many parts of the world learn English from a young age, not because it is magical, but because it is useful. Many important websites, games, and apps are in English, so knowing it feels like having a cheat code for life.

While English is not the most spoken first language, it is definitely the most "popular kid" in the language world. That is the reason why learning English can open doors, or at least help understand song lyrics better.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Nhận biết

What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:795682
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

What does the word "spread" in paragraph 2 mean?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:795683
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

According to the passage, why do students learn English from a young age?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:795684
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

Which of the following is NOT true according to the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:795685
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Nhận biết

What does the word "it" in paragraph 3 refer to?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:795686
Phương pháp giải

 

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

PH/HS 2K10 THAM GIA NHÓM ĐỂ CẬP NHẬT ĐIỂM THI, ĐIỂM CHUẨN MIỄN PHÍ!

>> Học trực tuyến lớp 9 và Lộ trình UP10 trên Tuyensinh247.com Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Lộ trình học tập 3 giai đoạn: Học nền tảng lớp 9, Ôn thi vào lớp 10, Luyện Đề. Bứt phá điểm lớp 9, thi vào lớp 10 kết quả cao. Hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com