Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

The green building movement, which began in the 1970s, is changing construction methods. At first, the idea of reducing the environmental impact of buildings was thought as impractical. However, the movement has become popular with new technologies.

Green builders use recycled materials to reduce waste. They also switch to alternative energy sources, such as solar energy, to get electricity without pollution. Furthermore, better natural lighting and low-energy bulbs help save energy. Insulation in walls keep rooms at comfortable temperatures, without using much electricity for heating and cooling.

A good model of this eco-friendly design is the Genzyme Center in Cambridge. Its design is good for the people inside and reduces environmental impact, reaching a 75% use of recycled materials and a 43% decrease in energy consumption compared to traditional buildings.

In the world, a lot of similar projects are being developed. One famous design is in Germany, where they turn a military site into homes that use $30 \%$ less energy than traditional houses. In China, a company has built homes for 400 families with solar energy and recycled materials.

The construction of green buildings is expanding all over the world. People are recognizing the benefits of green buildings, which not only improve living and working conditions but also save money.

(Adapted from Advanced Reading Power by Beatrice S. Mikulecky and Linda Jeffries)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Nhận biết

What did people think of green buildings at first?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:796186
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

The word They in paragraph 2 refers to _____ .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:796187
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word comfortable in paragraph 2 is CLOSEST in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:796188
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

Which of the following is NOT mentioned as part of green buildings?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:796189
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Nhận biết

The word reduces in paragraph 3 is OPPOSITE in meaning to ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:796190
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Nhận biết

How much does the energy consumption in the Genzyme Center decrease?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:796191
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Nhận biết

What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:796192
Phương pháp giải

Đang cập nhật

Giải chi tiết

Đang cập nhật

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

PH/HS 2K10 THAM GIA NHÓM ĐỂ CẬP NHẬT ĐIỂM THI, ĐIỂM CHUẨN MIỄN PHÍ!

>> Học trực tuyến lớp 9 và Lộ trình UP10 trên Tuyensinh247.com Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Lộ trình học tập 3 giai đoạn: Học nền tảng lớp 9, Ôn thi vào lớp 10, Luyện Đề. Bứt phá điểm lớp 9, thi vào lớp 10 kết quả cao. Hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com