Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (1,0

Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (1,0 pts)

David Beckham is an English footballer who has played for Manchester United and Real Madrid, as well as representing his country 100 times. He moved to the Los Angeles Galaxy in 2007 to increase the profile of football in America. He married Spice Girl Victoria Beckham and has become a worldwide celebrity, an advertising brand, and a fashion icon. Beckham was born in London in 1975. His parents were fanatical Manchester United supporters. His talent was obvious from an early age, and he signed with Manchester United on his fourteenth birthday. He helped the youth team win several trophies and made his first-team debut in 1995. He helped his team achieve considerable success in his eleven seasons with them.

Beckham has been runner-up twice as world football's best player. He won many trophies with Manchester United, including the Champions League, and won a league title with Real Madrid. He also captained his club and country. He was famously sent off in a match against Argentina in the 1998 World Cup. In 2003, Beckham received an honor for services to football from Britain's Queen.

Beckham has many interests off the soccer pitch and is rarely out of the headlines, especially concerning his marriage and children. He has established football academies in Los Angeles and London. In 2006, he was named a judge for the British Book Awards. He lives near Tom Cruise, and the two are best buddies. Beckham is also a United Nations Goodwill Ambassador.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

What is the main idea of the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:806070
Phương pháp giải

- Kiến thức: Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch: Ý chính của đoạn văn là gì?

- The life and career of David Beckham: Cuộc đời và sự nghiệp của David Beckham => Đúng, vì toàn bài nói về cuộc đời, các câu lạc bộ, gia đình, hoạt động xã hội của Beckham.

B. Beckham's family background: Hoàn cảnh gia đình của Beckham => Được đề cập ít, không phải trọng tâm.

C. Beckham's life before and after getting married: Cuộc sống của Beckham trước và sau khi kết hôn => Bài không chia rõ giai đoạn “trước và sau cưới”.

D. Beckham's marriage with a Spice Girl's member: Cuộc hôn nhân của Beckham với một thành viên của Spice Girl => Chỉ là một thông tin phụ. 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

According to the passage, Beckham has played 100 times for ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:806071
Phương pháp giải

- Kiến thức: Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch: Theo đoạn văn, Beckham đã chơi 100 lần cho ______.

- the national team of England: Đội tuyển quốc gia Anh

A. Real Madrid: Real Madrid => Đây là CLB, không phải quốc gia.

B. Manchester United: Manchester United => Đây là CLB, không phải quốc gia.

C. the national team of America: Đội tuyển quốc gia Mỹ

Thông tin: Beckham represented the England national team 115 times, more than just the 100 mentioned in the passage.

(Beckham đã khoác áo đội tuyển quốc gia Anh 115 lần, nhiều hơn con số 100 được đề cập trong đoạn văn.)

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word "fanatical" in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:806072
Phương pháp giải

- Kiến thức: Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch: Từ "fanatical" trong đoạn 1 gần nghĩa nhất với ______.

- fanatical (adj): cuồng tín, cuồng nhiệt

A. inspired (v): truyền cảm hứng

B. enthusiastic (adj): nhiệt tình

C. realistic (adj): thực tế

D. idealistic (adj): lý tưởng

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

When did Beckham receive the royal award for his contribution to football?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:806073
Phương pháp giải

- Kiến thức: Đọc hiểu

Giải chi tiết

Tạm dịch: Beckham nhận giải thưởng Hoàng gia cho những đóng góp của mình cho bóng đá vào năm nào?

A. In 1995: Năm 1995

B. In 1998: Năm 1998

C. In 2003: Năm 2003

D. In 2006: Năm 2006

Thông tin: In 2003, Beckham received an OBE (Order of the British Empire) from Queen Elizabeth II for his services to football.

(Năm 2003, Beckham được Nữ hoàng Elizabeth II trao tặng Huân chương Đế quốc Anh (OBE) vì những đóng góp của ông cho bóng đá.)

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Tham Gia Group Dành Cho 2K9 Chia Sẻ, Trao Đổi Tài Liệu Miễn Phí

>> Học trực tuyến Lớp 10 cùng thầy cô giáo giỏi tại Tuyensinh247.com, (Xem ngay) Cam kết giúp học sinh học tốt, bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, làm quen kiến thức, định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 10

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com