Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 21 to 26.
My favorite movie is “Sherlock Holmes”. This is a movie I watched recently in cinema. It was a very thrilling journey through time. The film was based on a novel, with the same name. Except the great story, the actors were great. They really make you think it is happening. The main character wasn’t like the one in novel, it was the complete opposite, his assistant Dr. Watson. Who is very fat in the novel, isn’t showed like that. He is Sherlock’s conscience, very handsome, younger man, just like Holmes. In the film, he is trying to prove that magic doesn’t exist and that all that happened wasn’t because of a bad magician, and he did it. The whole movie is exciting and I didn’t want it to end. I really liked the movie and I could watch again and again... I think that’s what makes a great movie, when it’s thrilling every time as the first time you saw it.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6 dưới đây:
What was the film based on?
Đáp án đúng là: A
Tìm thông tin gốc trong bài (keyword “based on”).
Đọc kỹ câu: “The film was based on a novel, with the same name.”
“novel” = “tiểu thuyết” → thuộc thể loại “book” nhưng trong 4 đáp án thì A mới khớp nhất.
Đáp án cần chọn là: A
Is the character in the film similar or different from the character in the novel?
Đáp án đúng là: B
Tìm chỗ so sánh nhân vật giữa phim và tiểu thuyết.
Trong bài: “The main character wasn’t like the one in novel, it was the complete opposite.” → nghĩa là không giống, hoàn toàn trái ngược
Đáp án cần chọn là: B
_______ are mentioned as two main characters in the passage.
Đáp án đúng là: A
Đọc tìm tên nhân vật: “Sherlock Holmes” và “Dr. Watson” xuất hiện nhiều lần.
Chọn phương án chứa đúng cả hai tên.
Đáp án cần chọn là: A
What does the sentence “I didn’t want it to end” in the passage mean?
Đáp án đúng là: C
Phân tích ngữ cảnh: Người viết nói “The whole movie is exciting” và ngay sau đó “I didn’t want it to end” → thể hiện sự thích thú, mong phim kéo dài.
Loại các đáp án trái nghĩa (A, D)
Đáp án cần chọn là: C
What is the CLOSEST meaning of the word "thrilling" in the passage?
Đáp án đúng là: C
Tìm từ đồng nghĩa với thrilling
Đáp án cần chọn là: C
What is the OPPOSITE meaning of the word "great" in the passage?
Đáp án đúng là: C
Tìm từ trái nghĩa với great
Đáp án cần chọn là: C
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 7 trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Cam kết giúp học sinh lớp 7 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










