Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 31 to 36.
Tokyo is the capital of Japan. In Tokyo, there are always too many people in the place where you want to come.
People are very polite even when they often spend a long time on traffic jams. Tokyo is different from London when you want to walk to a place.
During the day, most people travel to work by train. Tokyo people buy six million train tickets every day. Although they are usually crowded, Japanese trains are very good. They always leave and arrive on time. On a London train, everybody in a seat seems to be asleep whether the journey is long or short.
The worst time to be in the street at night is about 11.30 when the nightclubs are closing and everybody wants to go home.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6 dưới đây:
Tokyo is different from London because.
Đáp án đúng là: C
Đây là dạng so sánh chi tiết.
Tìm câu chứa từ khóa “different from London” trong đoạn.
So sánh sự khác nhau mà tác giả nêu.
Đáp án cần chọn là: C
When does the writer think the worst time to go into the street?
Đáp án đúng là: A
Đây là dạng chi tiết thời gian.
Tìm câu chứa “the worst time” trong đoạn văn.
Đáp án cần chọn là: A
What does the writer think of Japanese trains?
Đáp án đúng là: D
Đây là dạng nhận xét chi tiết.
Tìm trong đoạn chứa thông tin về tàu Nhật.
Đáp án cần chọn là: D
In London trains, every British in a seat_________.
Đáp án đúng là: B
Đây là dạng chi tiết mô tả hành vi.
Tìm câu chứa “London train”
Đáp án cần chọn là: B
What is the CLOSEST meaning of the word " crowded " in the passage?.
Đáp án đúng là: A
Đây là dạng từ vựng đồng nghĩa (synonym).
Đọc lại câu chứa “crowded” để đoán nghĩa theo ngữ cảnh.
Đáp án cần chọn là: A
What is the OPPOSITE meaning of the word "polite" in the passage?
Đáp án đúng là: A
Đây là dạng từ vựng trái nghĩa (antonym).
“Polite” = lịch sự, lễ phép → trái nghĩa là “thô
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 6 chương trình mới trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Cam kết giúp học sinh lớp 6 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










