Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 31 to 36.
Cristiano Ronaldo was born in 1985 in Portugal. He is widely regarded as one of the best players in the world. Ronaldo became a soccer superstar. He played for English team Manchester United, Spain’s Real Madrid and for Portugal. He plays in midfield, from where he regularly scores goals. Ronaldo started kicking a ball around when he was three. He played very skillfully. When he was ten years old, he joined Sporting Lisbon and became the only player in their history. In 2009, Ronaldo joined his boyhood heroes Real Madrid and became the most expensive footballer in history. He earned a lot of money at that time. He broke Real’s scoring record in his second season with 53 goals in all competitions. In 2012, Diego Mara Dona said Ronaldo was “the best player on the planet”.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6 dưới đây:
Where was Cristiano Ronaldo from?
Đáp án đúng là: C
Đọc thông tin mở đầu đoạn văn → xác định quê quán
Đáp án cần chọn là: C
He became a ________ superstar.
Đáp án đúng là: B
Xác định môn thể thao của Ronaldo.
Đáp án cần chọn là: B
He began to kick a ball when he was ..............
Đáp án đúng là: B
Đọc đoạn 2 → tìm mốc tuổi đầu tiên.
Đáp án cần chọn là: B
Why did Ronaldo become the most expensive footballer in history?
Đáp án đúng là: C
Hiểu nguyên nhân thành công của Ronaldo dựa vào nội dung
Đáp án cần chọn là: C
What is the CLOSEST meaning of the word "regularly" in the passage?
Đáp án đúng là: A
Dùng ngữ cảnh và vốn từ vựng
Đáp án cần chọn là: A
What is the OPPOSITE meaning of the word "best" in the passage?
Đáp án đúng là: A
Xác định trái nghĩa của “best” (tốt nhất)
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 6 chương trình mới trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Cam kết giúp học sinh lớp 6 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










