Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 31 to 36.
A good deal of fascinating research has been done about the reading patterns of young people, and it is surprising to discover at what an early age children start expressing preferences for particular kinds of books. A recent report, which examined in detail the reading habits of primary-school children, showed that even seven-year-old boys and girls have clear views about what they want to read. Girls, in general, read more, and far more girls than boys preferred reading stories. Boys were showing a taste for the more instant appeal of picture stories, or else books about their hobbies.
These tastes continue unchanged until the children are teenagers. Apparently girls read more in general, but more fiction in particular. You could say that there are more opportunities for girls to read fiction: magazines encourage the fiction habit in girls in their early teens, and by their late teens they have probably moved on to the adult women’s magazines. Teenage boys tend to buy magazines about their hobbies: motorcycles, heavy transport and so on.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6 dưới đây:
Which title best represents the paragraph about the reading patterns of young people?
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
The word "fascinating" in paragraph 1 is CLOSEST in meaning to ____________.
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
According to the research, when do children show their state in reading?
Đáp án đúng là:
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là:
Which type of magazine do teenage boys tend to buy?
Đáp án đúng là: C
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
According to the passage, what do girls move on to in their late teens?
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
The word "preferences" in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to ____________.
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Một lượng lớn nghiên cứu thú vị đã được thực hiện về thói quen đọc sách của giới trẻ, và thật ngạc nhiên khi phát hiện ra trẻ em bắt đầu thể hiện sở thích đối với các loại sách cụ thể từ độ tuổi rất sớm. Một báo cáo gần đây, đã nghiên cứu chi tiết thói quen đọc sách của học sinh tiểu học, cho thấy rằng ngay cả các bé trai và bé gái bảy tuổi cũng đã có những quan điểm rõ ràng về những gì chúng muốn đọc. Nói chung, các bé gái đọc nhiều hơn, và nhiều bé gái hơn bé trai thích đọc truyện. Các bé trai lại có xu hướng thích những cuốn sách có sức hấp dẫn ngay lập tức như truyện tranh hoặc sách về sở thích của chúng.
Những sở thích này vẫn không thay đổi cho đến khi trẻ trở thành thiếu niên. Dường như các bé gái đọc nhiều hơn nói chung, nhưng đặc biệt là đọc nhiều truyện hư cấu hơn. Bạn có thể nói rằng có nhiều cơ hội hơn cho các bé gái đọc truyện hư cấu: các tạp chí khuyến khích thói quen đọc truyện ở các bé gái trong những năm đầu tuổi thiếu niên, và đến cuối tuổi thiếu niên, có lẽ các bé gái đã chuyển sang các tạp chí dành cho phụ nữ trưởng thành. Các bé trai tuổi thiếu niên có xu hướng mua các tạp chí về sở thích của mình: xe máy, vận tải nặng.
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 8 trên Tuyensinh247.com. Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Cam kết giúp học sinh lớp 8 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










