Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

II – Read the passage carefully and choose the correct answer

II – Read the passage carefully and choose the correct answer :

                                                       EARTH  DAY

        Earth Day began as a protest . In 1963 , former U.S Senator Gaylord Nelson worried about our planet . He knew that our world was getting dirty and many of our plants and animals were dying . He wanted people to show that they were worried about the environment . This was in September , 1969 . Senator Nelson   wrote letters to all of the colleges and put a special article in magazines . It was to tell about the special day he had planned . Soon , the New York Times made an announcement that there would be a national day for the environment .

        On April 22 , 1970 , the first Earth Day was held . Gaylord Nelson did not expect Earth Day to be so popular . However , nearly 20 million people attended . Since then , Earth Day has continued to change and grow . Later , the United Nations decided that Earth Day should be celebrated every year .

         Earth Day became a success because of the ordinary people who were concerned about the environment . In 1963 , Gaylord Nelson was the only person who talked about the environment . But many people in government now pay attention to the environment because of  Earth Day .

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the main idea of the passage ?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:89418
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
The word protest in paragraph 1 is closest in meaning to :

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:89419
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Why does the author mention the number of people who attended Earth Day in paragraph 2 ?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:89420
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The word then in paragraph 2 refers to ………

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:89421
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
It can be inferred from the passage that ……….

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:89422
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com