Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for  the question  from 41 to 55.

The Globe Theater, where most of Shakeseare’s plays were staged and performed, was located in London. Cuthbert and Richard Burbage built the theater in 1599 with materials left over from the construction of London’s first playhouse, the Theate. They constructed the Globe on the south side of the Thames River in the little town of Southwark and counted on making the theater a draw for the locals. Little is known about the architectural design of the theater except what can be deduced from maps and the layout of the plays presented there. It appears that the Globe was either round or polygonal on the outside but most likely round on the inside. In keeping with the contemporary imitations of Roman government building, its roof was most probably shaped as a crude dome. It can be further deduced that the structure was decorated with pediments, arches, columns, and ornate staircases with carvings of shells, feathers, and cupids. The size of its audience is projected at as many as 3,000 spectators both in the amphitheater and in the balcony. The Globe burned down in 1613; it was rebuilt on the same foundation a year later, but its external walls were curved at an angle different from that of the original. The theater was built hastily, and evidently safety was not a top priority for either the engineer or the company. After several nearly fatal accidents, the Globe was torn down for good in 1644.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
This passage most likely came from a longer work on    

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:92233
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
According to the passage, the Globe Theater was built

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:92234
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
In line 5, the phrase “a draw” is closest in meaning to  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:92235
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
 It can be inferred from the passage that the Globe’s exact architectural design    

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:92236
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
In line 8, the word “imitations” is closest in meaning to  

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:92237
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
 In line 11, the word “projected” is closest in meaning to  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:92238
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The passage suggests that, for its time, the Globe Theater was

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:92239
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
According to the passage, in how many buildings was the Globe Theater housed during its operation?  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:92240
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The author implies that the last building housing the Globe was  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:92241
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
With which of the following statements is the author most likely to agree?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:92242
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com