Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

IV- Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer

IV- Read the following passage  and mark the letter (A, B, C or D) on your answer sheet to indicate the correct answer to each for  the questions. 

  Aspirin’s origins go back at least as early as 1758 .In that year , Englishman Edward Stone noticed a distinctive bitter flavor in the bark of the willow tree. To Stone , this particular bark seemed to have much in common with “Peruvian Bark ” , which had been used medicinally since the 1640s to bring down fevers and to treat malaria . Stone decided to test the effectiveness of the willow bark. He obtained some , pulverized  it into tiny pieces , and conducted experiments in  its properties . His tests demonstrated that this pulverized willow bark was effective both in reducing high temperatures and in relieving aches and pains .In 1763, Stone presented his findings to the British Royal Society.

  Several , decades later , further studies on the medicinal value of the willow bark were being conducted by two Italian scientists . These chemists , Brugnatelli and Fontana , determined that the active chemical that was responsible for the medicinal  characteristics in the willow bark was the chemical  salicin  , which is the active ingredient of today’s aspirin.

    The name “aspirin”   is the trade name of the drug based on the chemical salicin , properly known as acetylsalicylic  acid . The trade name  “aspirin” was invented for the drug in the 1890s by the Bayer Drug Company in Germany .The first bottles of aspirin actually went on the public just prior to the turn of the century , in 1899. 

 

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
. According  to the passage , aspirin originated _____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:98620
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
It can be inferred from the passage that Peruvian Bark _____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:98621
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
The pronoun “ it ” in paragraph 1 refers o _____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:98622
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “  properties ” in paragraph 1 could best be replaced by ____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:98623
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
What did the willow  bark  look like after Stone prepared it for his experiments ?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:98624
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The Italian chemists mention in the passage most probably conducted their studies on willow bark____.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:98625
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
What is true about Brugnatelli and  Fontana ?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:98626
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
The expression “ prior to ” in paragraph 3 could best replaced by ____.  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:98627
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
The word “ turn ” in paragraph 3 could best replaced by ____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:98628
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
Where in the passage does the author name the scientific compound that makes up aspirin ?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:98629
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com