Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

VII- Read the following passage and mark the letter A, B. C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

VII- Read the following passage and mark the letter A, B. C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 53 to 62.

A useful definition of an air pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous change. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled – a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of the health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions.

Many of the more important are pollutants, such as sulfur dioxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides, are found in nature. As the Earth developed, the concentration of these pollutants was altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature is output of these compounds dwarfs resulting from human activities. However, human production usually occurs in a localized area, such as a city.

In this localized region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an increased concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentrations need not be large for a substance to be a pollutant; in fact the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable health effects at 0.08 parts per million (ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has a natural level of 0.1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:99063
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
The word ‘adversely’ in the first paragraph is closest in meaning to:

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:99064
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
It can be inferred from the first paragraph that

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:99065
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The word ‘altered’ in the second paragraph is closest in meaning to

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:99066
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Natural pollutants can play an important role in controlling air pollution for which of the following reasons?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:99067
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
According to the passage, which of the following is true about human generated air pollution in localized regions?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:99068
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
The word ‘noxious’ in the third paragraph is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:99069
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
According to the passage, the numerical value of the concentration level of a substance is only useful if __________

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:99070
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
The word “detectable” in the third paragraph is closest in meaning to _________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:99071
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
  Which of the following is best supported by the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:99072
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com