Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

            Every year about two million people visit Mount Rushmore, were the faces of four U.S presidents were carved in granite by sculptor Gutzon Borglum and his son, the late Lincoln Borglum. The creation of the Mount Rushmore monument Line took  14 years – from 1927 to 1941 – and nearly a million dollars. There were time when money was difficult to come by and many people were jobless. To move more than 400,000 tons of rock, Borglum hired laid-off workers from the closed-down mines in the Black Hills area. He taught these men to dynamite, drill, carve, and finish the granite as they were hanging in midair in his specially devised chairs, which had many safety features. Borglum was proud of the fact that no workers were killed or severely injured during the years of blasting and carving.

            During the carving, many changes in original design had to be made to keep the carved heads free of large fissures that were uncovered. However, not all the cracks could be avoided, so Borglum concocted a mixture of granite dust, white lead, and linseed oil to fill them.

            Every winter, water from melting snows gets into the fissures and expands as it freezes, making the fissures bigger. Consequently, every autumn maintenance work is done to refill the cracks. The repairers swing out in space over a 500-foot drop and fix the monument with the same mixture that Borglum used to preserve this national monument for future generations.   

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
This passage is mainly about ____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:103252
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
According to the passage, Borglum’s son ____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103253
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The word ‘there’ is paragraph 1 refers to ____

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:103254
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The men who Borglum hired were ____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:103255
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
The word “devised” in paragraph 1 is closest in meaning to ____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103256
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
It can be inferred from the passage that ____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103257
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The word “fissures” is paragraph 2 refers to ____

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:103258
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
The word “avoided” in paragraph 1 is closest in meaning to ____

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103259
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 9:
Borglum’s mixture for filling cracks was ____

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:103260
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 10:
Today, Mount Rushmore needs to be ____

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:103261
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com