Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

        In the late 1960’s, many people in North America turned their attention to environmental problems and new steel-and-glass skyscrapers were widely criticized. Ecologists pointed out that a cluster of tall buildings in a city often overburdens public transportation and parking lot capacities.

            Skyscrapers are also lavish consumers, and waster, of electric power. In one recent year, the addition of 17 million square feet of skyscraper office space in New York City raised the peak daily demand for electricity by 120,-000 kilowatts-enough to supply the entire city of Albany, New York, for a day.

            Glass-walled skyscrapers can be especially wasteful. The heat loss (or gain) through a wall of half-inch plate glass is more than ten times that through a typical masonry wall filled with insulation board. To lessen the strain on heating and air-conditioning equipment, builders of skyscrapers have begun to use double glazed panels of glass, and reflective glasses coated with silver or gold mirror films that reduce glare as well as heat gain. However, mirror-walled skyscrapers raise the temperature of the surrounding air and affect neighboring buildings.

            Skyscrapers put a severe strain on a city’s sanitation facilities, too. If fully occupied, the two World Trade Center towers in New York City would alone generate 2.25 million gallons of raw sewage each year-as much as a city the size of Stamford, Connecticut, which has a population of more than 109,000.

            Skyscrapers also interfere with television reception, block bird flyways, and obstruct air traffic. In Boston, in the late 1960’s some people even feared that shadows from skyscrapers would kill the grass on Boston Common.

            Still, people continue to build skyscrapers for all the reasons that they have always built them – personal ambition, civic pride, and the desire of owners to have the largest possible amount of rentable space.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The main purpose of the passage is to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:103263
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
According to the passage, the attitude of many people in North America towards skyscrapers could be best described as

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:103264
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
The word “overburden” in paragraph 1 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:103265
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word “lavish” in paragraph 2 can be best replaced by

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103266
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
The word “strain” in paragraph 2 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:103267
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 6:
According to the passage, what is one disadvantage of skyscrapers that have mirrored walls?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103268
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
According to the passage, in the late 1960’s some residents of Boston were concerned with which aspect of skyscrapers?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:103269
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 8:
The author raises issues that would most concern which of the following groups?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:103270
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 9:
In which paragraph does the author compare the energy consumption of skyscrapers with that of a city?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:103271
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
According to the passage, all of the following are mentioned as reasons for building skyscrapers EXCEPT

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:103272
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com