Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer.         The Nobel Peace

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer.

        The Nobel Peace Prize is awarded annually and the first woman to win this prize was Baroness Bertha Felicie Sophie von Suttner in 1905. In fact, her work inspired the creation of the Prize. The first American woman to win this prize was Jane Addams, in 1931. However, Addams is best known as the founder of Hull House.

        Jane Addams was born in 1860, into a wealthy family. She was one of a small number of women in her generation to graduate from college. Her commitment to improving the lives of those around her led her to work for social reform and world peace. In the 1880s Jane Addams traveled to Europe. While she was in London, she visited a ‘settlement house’ called Toynbee Hall. Inspired by Toynbee Hall, Addams and her friend, Ellen Gates Starr, opened Hull House in a neighborhood of slums in Chicago in 1899. Hull House provided a day care center for children of working mothers, a community kitchen, and visiting nurses. Addams and her staff gave classes in English literacy, art, and other subjects. Hull House also became a meeting place for clubs and labor unions. Most of the people who worked with Addams in Hull House were well educated, middle-class women. Hull House gave them an opportunity to use their education and it provided a training ground for careers in social work.

        Before World War I, Addams was probably the most beloved woman in America. In a newspaper poll that asked, “Who among our contemporaries are of the most value to the community?”, Jane Addams was rated second, after Thomas Edison. When she opposed America’s involvement in World War I, however, newspaper editors called her a traitor and a fool, but she never changed her mind. Jane Addams was a strong champion of several other causes. Until 1920, American women could not vote. Addams joined in the movement for women’s suffrage and was a vice president of the National American Woman Suffrage Association. She was a founding member of the National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), and was president of the Women’s International League for Peace and Freedom. . Her reputation was gradually restored during the last years of her life. She died of cancer in 1935.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
With which of the following subjects is the passage mainly concerned?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:131727
Giải chi tiết

B

Bài đọc chủ yếu nói về: A woman’s work for social reform and world peace.

Vì trong đoạn 2 đã viết: “Her commitment to improving the lives of those around her led her to work for social reform and world peace.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
Which of the following can be inferred from the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:131728
Giải chi tiết

B

Thông tin ở câu cuối cùng đoạn 1: “However, Addams is best known as the founder of Hull House.” = Jane Addams is most famous for her opening of Hull House

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “commitment” in line 6 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131729
Giải chi tiết

C

commitment” = “dedication”: sự tận tuỵ, sự cống hiến

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Jane Addams was inspired to open Hull House because:

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:131730
Giải chi tiết

C

While she was in London, she visited a ‘settlement house’ called Toynbee Hall. Inspired by Toynbee Hall, Addams and her friend, Ellen Gates Starr, opened Hull House (Ở London, bà đã đến thăm Toynbee Hall. Lấy niềm cảm hứng từ đó, bà đã mở ra Hull House) = C. she visited Toynbee Hall

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word “their” in line 16 refers to

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:131731
Giải chi tiết

B

“their” được thay thế cho middle-class women trong : “Most of the people who worked with Addams in Hull House were well educated, middle-class women. Hull House gave them an opportunity to use their education..”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
The word “it” in line 16 refers to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:131732
Giải chi tiết

A

“it” được thay thế cho opportunity trong vế trước: “. Hull House gave them an opportunity to use their education”

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The word “contemporaries” in line 19 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:131733
Giải chi tiết

A

contemporaries” = “people of the same time”: người cùng thời, người đương thời

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
According to the passage, Jane Addams’ reputation was damaged when she  

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:131734
Giải chi tiết

D

Thông tin: “Jane Addams was rated second, after Thomas Edison. When she opposed America’s involvement in World War I” Khi Jane Addams phản đối sự dính líu của Mỹ vào CTTG I, thì độ nổi tiếng của bà bị đứng thứ 2 sau Thomas Edison

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 9:
Where in the passage does the author mention the services provided by Hull House?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:131735
Giải chi tiết

B

Line 11-16 nằm ở đoạn số 2: “Hull House provided a day care center for children of working mothers, a community kitchen, and visiting nurses. Addams and her staff gave classes in English literacy, art, and other subjects. Hull House also became a meeting place for clubs and labor unions. Most of the people who worked with Addams in Hull House were well educated, middle-class women. Hull House gave them an opportunity to use their education and it provided a training ground for careers in social work.”

Đây là những sự phục vụ mà Hull House cung cấp.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 10:
The word “restored” in line 29 is closest in meaning to

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:131736
Giải chi tiết

A

restored” = “brought back”: trả lại, hoàn lại (chỗ cũ)

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com